Samsung се противопоставя на изтичанията, точно като Apple

Offnews Последна промяна на 09 юли 2021 в 06:40 4525 0

Just-like-Apple-Samsung-goes-against-leaks-800x533

Не е тайна, че Samsung често следва стъпките на своя основен конкурент Apple в различни насоки. Наскоро стана ясно, че гигантът от Купертино е започнал да предупреждава източниците на информация за своите неиздадени устройства, заплашвайки с правни проблеми за авторските права и поверителни материали. Сега изглежда, че Samsung отново копира политиката на Apple и също изпраща известия на инсайдерите.

Phone Arena публикува туит на известният източник Макс Джамбор, в което той предупреждава, че Samsung ще свали изтекли рекламни материали, рендери и всякаква друга форма на изображения и клипове на неиздадени продукти, в опит да ги премахне от интернет. Това е интересен, но не и изненадващ ход, след като напоследък се появиха редица изтичания за Samsung Galaxy Fold 3, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Buds 2, Watch 4, Watch 4 Classic и дори Galaxy S21 FE, придружени с клипове, спецификации и дори промо материали.

Клиповете на рендери на Galaxy Z Flip 3 вече са премахнати, след като компанията е подала иск за нарушаване на авторски права върху публикуваното съдържание. Очаква се и останалото съдържание под формата на туити и други материали в социалните мрежи, да бъде свалено.

От тази кампания е засегнат и Евън Блас, един от най-известните източници на информация за неиздадени продукти. Той предупреди последователите си в Twitter, че не си заслужава да вграждат в блоговете си неговите рендери на Galaxy S21 FE, тъй като те вероятно ще бъдат изтрити в рамките на няколко часа. Освен това вече са свалени всичките му 360-градусови GIF файлове на Galaxy Watch 4 Classic, Galaxy Buds 2 и Galaxy Z Flip 3.

Макс Джамбор сподели с Phone Arena, че Samsung обмисля различни подходи, за да предотврати изтичанията в пресата. Това може да включва предприемане на правни действия срещу публикации, тъй като изтеклите рендери са интелектуална собственост на компанията.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !