Samsung представи новата си премиум серия смартфони Galaxy S23

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 02 февруари 2023 в 11:11 728 0

Samsung Galaxy S23 Series

Снимка Samsung

Samsung представи новата си премиум серия смартфони Galaxy S23

Новата флагманска серия смартфони на Samsung Galaxy S23 вече е тук. Южнокорейската компания представи редица нововъведения, които са насочени към обновяване на чипсета, камерите, софтуера и по-екологичен дизайн. Покрай тях, технологичният гигант представи и първите си ултрабуци от висок клас Galaxy Book3 Ultra. За съжаление, последните за момента не се очаква да дебютират в България.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Новото поколение Samsung Galaxy S отново идва отново в три модела, базовият Galaxy S23, Galaxy S23+ и Galaxy S23 Ultra. Първите два са с традиционни по формат екрани с диагонали от съответно 6.1 и 6.6 инча. При Galaxy S23 Ultra имаме извит екран с диагонал 6.8 инча, ъгълът на извиване е редуциран, за да се увеличи полезната площ на дисплея. Samsung изменя дизайна и на гърба, като го унифицира и вече няма издадено гнездо за камерите при по-евтините модели. Компанията добавя и редица екологични практики, в материалите които използва, като например удвоява броя на компонентите, при които се използват рециклирани ресурси.
Galaxy S23 Ultra е първият смартфон със защитно покритие Gorilla Glass Victus 2, което предлага по-висока издръжливост за продължителен период от време и включва средно 22% рециклиран материал.

При новия премиум флагман на Samsung най-интересната част са камерите. Galaxy S23 Ultra включва новият 200MP сензор, който използва технология за сливане на 16 пиксела в един за много по-висока светлочувствителност. Той предлага толкова голяма резолюция, че дори можете да ги печатате с високо качество. За по-добър фокус се използва технологията Super Sharp Pixel чрез повече отправни точки. Възможен е видео запис в резолюция 8K при 30 кадъра в секунда и зрителен ъгъл до 80 градуса.

Останалата конфигурация включва още две 10MP телефото камери, едната от които с перископна леща и 12MP широкоъгълна. Моделът има нощен режим и за селфи камерата от 12MP, включително с портретен боке ефект. Вградената технология с изкуствен интелект анализира черти като коса, очи и кожа за персонализирани селфи кадри.

Подобрена е и стабилизацията при снимане на видео в нощни условия чрез Adaptive VDIS, която анализира и разделя движенията, разпознавайки светлинните условия.

Второто голямо предимство е, че трите флагмана ще използват новия премиум чипсет на Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2. Той надгражда производителността на предходното поколение, като тази година, Samsung ще използва само този процесор за моделите на всички пазари.

Samsung Galaxy S23 Ultra идва още с 5000 mAh батерия. Софтуерно използва базираният на Android 13 графичен потребителски интерфейс One UI 5.1. Той добавя различни режими и рутинни занимания, като първата опция позволява създаването на персонализирани настройки за различните части от денонощието и занимания, като сън, тренировки, шофиране, работа и т.н. Препоръчителната му цена за България започва от 2749 лева за 256GB версия.

Samsung Galaxy S23 и S23+

Двата по-базови флагмански модела Samsung Galaxy S23 и S23+ се различават основно в размера на екрана. Първият е с по-малкия 6.1-инчов дисплей, докато втория разчита на 6.6-инчов панел. Резолюцията им е еднаква – 1080x2340 пиксела. За разлика от Ultra-та, двата смартфона разполагат с 50MP основен сензор за камерите и само един 10MP телефото такъв. Широкоъгълната и селфи камерата се запазва спрямо премиум флагмана.

Другите основни разлики са по-малките като капацитет батерии. Samsung Galaxy S23+ разчита на 4700 mAh, а базовият Galaxy S23 на 3900 mAh. Първата запазва бързото зареждане от 45W, а втората получава 25W такова. Базовият Galaxy S23 разполага с конфигурация от 128GB място за съхранение, докато „плюс“ версията тръгва от 256GB. Двата модела разчитат на 8GB RAM. Цените им започват от 1899 лева за Samsung Galaxy S23 със 128GB и 2349 лева за Galaxy S23+ с 256GB.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !