Samsung представи няколко концептуални сгъваеми дисплея

Offnews Последна промяна на 18 май 2021 в 15:46 5227 0

Samsung Display

Отделът Samsung Display на компанията Samsung Electronics по време на виртуалната конференция Display Week 2021 анонсира няколко нови технологии за производството на сгъваеми дисплей, които се сгъват на две и на три места, а някои от тях могат да се навиват, като всички представени модели имат камера под екрана. Анонсираните иновационни дисплеи са все още на етап разработване и не са част от никое компютърно устройство, но показват, каква може да бъде електрониката на бъдещето.

Първият концептуален дисплей от този тип се сгъва на две места и образува нещо като буквата S, като в максимално разгънат вид размерът на диагонала достига 7,2 инча. Интернет изданието New Atlas подчертава, че след като Samsung направи производствения процес на тези нови екрани достатъчно ефективен, ще започне да използва този дисплей в един от своите бъдещи смартфони.

Второто представено устройство от този тип е голям сензорен 17-инчов екран, базиран на органични светодиоди, който може да бъде сгънат веднъж, но не по средата, а в съотношение 4:3. Когато е сгънат, този екран има размерите на стандартен дисплей за лаптоп.

Samsung показа и дисплей, който може да се навива във вид на руло. Южнокорейската компания работи върху тази технология от няколко години и в този екран се използва сложна система от ролки и шини, като потенциалът на тази технология е много по-голям, понеже тя осигурява по-дълъг технологичен живот на този тип дисплеи в сравнение с обикновените сгъваеми екрани.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !