Samsung показа нов Frame телевизор и дистанционно със соларна батерия

Offnews Последна промяна на 13 януари 2021 в 13:21 8306 0

Samsung The Frame

Южнокорейският гигант Samsung използва тазгодишното издание на технологичното изложение CES за да акцентира върху своята фамилия телевизори The Frame. Те се отличават с това, че лесно могат да бъдат объркани с продукт на изящното изкуство, стоейки на стената.

Моделите приличат на картини, поставени на стената в красива рамка, а за да подсили ефекта компанията позволява и да си закупим дигитална версия на известни платна, които могат да стоят на екрана докато не гледаме нещо на него.

На провеждащото се в момента виртуално изложение CES компанията представи и най-новия The Frame модел. Той е още по-голям (43 инчов) и може да сменя автоматично режимите "пейзаж" и "портрет". Функция, която едва ли ще създаде голяма разлика в живота ви, но все пак засилва посоката, в която се развива продуктовата линия, вдъхновена от изобразителното изкуство.

Припомняме, че Samsung вече въведе сходна функционалност в своя телевизор Sero преди две години. Тя обаче изглежда сякаш е създадена точно за линията The Frame и ще бъде особено подходяща за потребители, които искат на стената си да виждат красиви портрети или пейзажи, вместо празен екран.

Освен това новият Frame модел е най-тънкия, представян до сега (едва 24.9 мм.) и разполага с подобрен изкуствен интелект, който може да препоръчва изобразително изкуство от специалния онлайн магазин Art Store на компанията. Налични са и повече възможности за рамки. За сега обаче не е ясно кога новият модел ще е на пазара, нито на каква цена.

Solar Cell Remote Control

Междувременно от корейската компания анонсираха и иновативно дистанционно управление, което може да се зарежда със слънчева енергия. То се нарича Solar Cell Remote Control и може да получава енергия също и от светлината вътре в помещения. Освен това си има и USB изход, който позволява стандартно зареждане.

От Samsung посочиха, че 24% от пластмасата в устройството е рециклирана. Още по-голям, разбира се, ще е ефектът за околната среда от спестените батерии, които стандартно се използват за периода на живот на едно дистанционно управление. През 2021 г. компанията възнамерява да направи и своите опаковки по-екологични.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !