Samsung One UI Watch ще е в основата на бъдещите умни часовници на компанията

Offnews Последна промяна на 29 юни 2021 в 12:48 4661 0

[New Unified Platform + One UI Watch] Seamless Experience.1

Следващата операционна система за смарт часовници на Samsung носи името One UI Watch. Тя ще е базирана на платформата на Google, Wear OS и ще е в основата на следващото поколение устройства на компания.

По време на вчерашния анонс, който беше виртуален и в рамките на Мобилния конгрес, Samsung не сподели повече детайли за будещия Galaxy Watch4. Компанията обаче потвърди, че той ще използва One UI Watch, а премиерата му е по-късно през лятото.

Тъй като е базирана на Wear OS, One UI Watch юе е по-дълбоко интегрирана с Android отколкото е Tizen OS. Така например ако инсталирате на телефона си приложение от Play Store, което има и версия за часовник, то автоматично ще се инсталира и на него.

Предвидена е и безпроблемна синхронизация между часовника и телефона. Ще е възможно показването на повече от един град на циферблата.

One UI Watch ще е съвместима с повече приложения спрямо Tizen. Сред тях са такива като Strava, Adidas Running, Calm, Spotify, YouTube Music и Google Maps.

Според Samsung следващият Galaxy Watch ще предложи по-дълга издръжливост на батерията, по-бърза работа и разбира се, както вече стана дума, достъп до повече приложения. За да се разграничат от останалите Wear OS часовници, Samsung ще предложи инструменти за създаване на подобрени циферблати на разработчиците.

Според слуховете бъдещият часовник ще включва BMI сензор, с който ще могат да се измерват мазнините и мускулната маса в тялото.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !