Samsung има нов 5-нанометров чип за умни часовници

Offnews Последна промяна на 10 август 2021 в 10:28 232 0

Screenshot 2021-08-10 102809

Samsung представи Exynos W920, нов процесор създаден специално за смарт часовници и други носими устройства. Той има вграден LTE модем и е първият чип за такива устройства, изграден по 5-нанометров EUV (extreme ultra-violet) процес.

Чипсетът включва две ядра Cortex-A55, Mali-G68 GPU и процесор Cortex-M55, който е предназначен за управлението на always-on display функционалностите. Последната черта се очаква да намали значително консумираната енергия.

Според компанията новият чипсет предлага 20% подобрена производителност на централния процесор и десетократно подобрение на GPUв сравнение с предходното поколение. Това е и един от най-малките чипове предназначени за носими устройства.

Exynos W920 поддържа новата платформа, която Samsung разработва съвместно с Google. Освен това той ще дебютира с предстоящата нова серия часовници Galaxy Watch.

Новата операционна система за смарт часовници на Samsung носи името One UI Watch. Тя е базирана на платформата на Google, Wear OS и ще е в основата на следващото поколение устройства на компания.

Тъй като е базирана на Wear OS, One UI Watch ще е по-дълбоко интегрирана с Android отколкото е Tizen OS. Така например ако инсталирате на телефона си приложение от Play Store, което има и версия за часовник, то автоматично ще се инсталира и на него.

Предвидена е и безпроблемна синхронизация между часовника и телефона. Ще е възможно показването на повече от един град на циферблата. One UI Watch ще е съвместима с повече приложения спрямо Tizen. Сред тях са такива като Strava, Adidas Running, Calm, Spotify, YouTube Music и Google Maps.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !