Samsung анонсира стандарта HDR10+ Gaming за геймърски монитори

Offnews Последна промяна на 31 декември 2021 в 11:07 294 0

hdr10plusgaming_1_small

Компанията Samsung Electronics официално представи своя нов стандарт HDR10+ Gaming, който ще се използва в някои модели телевизори и геймърски монитори, които ще излязат през следващата 2022-ра година и ще имат 4К и 8К резолюция. Повече подробности относно стандарта HDR10+ Gaming, както и за устройствата с неговата поддръжка компанията ще съобщи по време на голямото изложение CES 2022, което ще се състои в началото на месец януари.

Новият стандарт е разработен от групата HDR10+ Technologies. Той дава нови инструменти в ръцете на гейм разработчиците, като осигурява възможност за създаването на графични ефекти с разширен динамичен диапазон без необходимостта от ръчно калибриране на дисплейната матрица. Технологията HDR10+ Gaming ще работи в автоматичен режим за различните източници на видеосигнал, включително конзоли, персонални компютри и други подобни устройства.

За да може тази технология да работи е необходима видеокарта GeForce RTX 3000, RTX 2000 и GTX 1600, които ще получат съответното обновяване на драйверите. HDR10+ Gaming работи на ниво геймърския енджин и автоматично оптимизира изображенията на видеоигрите в режим на реално време.

Новата технология осигурява по-висока детайлност в тъмните участъци на изображението и осигурява необходимата яркост при бързите и динамични, но малко тъмни сцени. Освен това, HDR10+ Gaming настройва монитора в "истински еталонен режим", осигурявайки съвсем точно възпроизвеждане на цветовете без каквито и да било излишни ръчни настройки.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !