Руснаците масово купуват обикновени телефони с бутони: всеки пети използва подобно устройство

Offnews Последна промяна на 02 август 2021 в 13:49 4454 0

МТ

Руските мобилни оператори публикуваха интересната статистика относно използваните в Русия мобилни телефони с бутони в епохата на повсеместно използване на интернет и смартфоните. Аналитиците на мобилния оператор Билайн пресметнаха, че при неговите руски абонати делът на хората с обикновени телефони с бутони е почти една четвърт и възлиза на 23%. При това 37% от тях се използват от хора на възраст над 65 години, но и сред младите хора процентът на тези устройства никак не е малък - около 15%.

Има статистика по използването на тези телефони в различните области на Руската Федерация. Притежателите на обикновени телефони с бутони в Москва са около 20%, в Санкт Петербург, Владивосток, Краснодар и Мурманск те са около 25%. Лидери сред тези мобилни устройства са брандовете iTel и Nokia.

Данните на другите руски мобилни оператори потвърждават тази статистика. Tele2 съобщи, че при неговите абонати делът на обикновените мобилни телефони с бутони възлиза на 20%. Мегафон съобщи за 17%, а МТС не съобщи конкретния процент, а само заяви, че делът на тези обикновени телефони е намалял в сравнение с предишните години.

Интернет магазинът М.Видео-Елдорадо от своя страна съобщи, че за първите шест месеца на тази година продажбите на мобилните телефони с бутони са се увеличили с 26% от гледна точка на броя продадени устройства, а по отношение на паричните средства увеличението е 35%.

Единственият друг подобен пазар, на който се наблюдава ръст на продажбите на обикновените мобилни телефони с бутони е Индия, където техният дял е около 38%.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !