Ревю на Xenon 800 - удобна и лека геймърска мишка

Offnews Последна промяна на 07 септември 2021 в 15:31 670 0

 

 

През последните месеци все по-популярни стават геймърските мишки с перфориран дизайн. Те са много леки и подходящи за всички жанрове игри, изискващи бързи рефлекси и прецизност. В редакцията получихме една бройка от модела Genesis Xenon 800, която също е от този тип. Ето какви са впечатленията ни от работата с нея.

 

Първи впечатления

 

Взимайки Xenon 800, се уверяваме, че тя наистина е много лека. Благодарение на изцяло перфорирания си дизайн, мишката тежи едва 58 грама, което намалява натоварването в китката при продължителна употреба. Панелът ѝ е с ергономична форма и пасва идеално в ръката, а това е определящо при продължителна игра, независимо дали става въпрос за шутъри, или за стратегически игри в реално време.

Дизайн

 

Изцяло прорязаният от шестоъгълници панел на Xenon 800, наподобяващ структурата на пчелна пита, прави мишката на практика полупрозрачна. Ефектът се засилва още повече на тъмно, когато цветните диоди осветяват всичко във вътрешността ѝ. За по-консервативните потребители - полупрозрачният капак може да се смени с плътен (включен в комплекта). Производителят е предвидил и възможност тя да стане по-тежка - с помощта на допълнителен панел с тежести - в случай, че геймърът има такова предпочитание. Благодарение на него теглото на Xenon 800 може да достигне до 78 гр. - колкото на една обикновена мишка.

 

Допълнителни възможности за персонализация

 

Освен панела, при Genesis Xenon 800 могат да се променят също тежестта и осветеността. В добавка всичките шест бутона, които мишката притежава, също са програмируеми. Впечатляващ факт е, че двата основни битона - ляв и десен - са с OMRON суичове, гарантиращи устойчивост на до 20 милиона клика. Това са твърде високи стойности, които не могат да бъдат достигнати с години дори и от най-запалените геймъри.

 

Между левия и десния бутон се намира скролът, който също може лесно да бъде препрограмиран чрез приложението на Genesis какви задачи да изпълнява. Зад него, най-отгоре на тялото на Xenon 800, е разположен бутонът за резолюцията, който може да се сменя - в червен или черен цвят. На него могат да бъдат запаметени до седем отделни настройки чрез гейминг софтуера.

 

Последните два бутона, които също могат да бъдат препрограмирани, са разположени от лявата страна на мишката и лесно могат да бъдат натискани с палец.

Висококачествен PMW3389 сензор

 

Едно от най-големите предимства на Genesis Xenon 800 е, че притежава сензор PMW3389, който е един от най-добрите на пазара. Той позволява да се избират между три нива на LOD (Lift off distance), осигурявайки оптимална скорост, прецизност и цялостен контрол върху игрите. Тази функция е много удобна, тъй като играчът може дори да вдигне мишката във въздуха, преди сензорът да спре да проследява движението. Както се уверихме при тестовете, тази опция работи безпроблемно.

 

В заключение

 

В процеса на работа с Xenon 800 се уверихме сами, че мишката е много удобна и лека. Като голямо нейно предимство отчитаме множеството възможности за нейната персонализация. Тя се дължи не само на всички настройки, които могат да бъдат правени от софтуера на Genesis, но и на факта, че много от частите ѝ могат да бъдат подменяни според личните предпочитания на потребителя. В комплекта са включени всички необходими резервни части и всичко това на достъпната цена от около 110 лева.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !