Ревю на стилния лаптоп Acer Swift 5

Offnews Последна промяна на 21 декември 2021 в 12:31 758 0

Acer-1

Продължаваме да ви запознаваме с най-новите модели лаптопи от водещите марки на пазара и да следим тенденциите в развитието на този клас потребителски продукти. Сега в редакцията ни пристигна лаптопът Acer Swift 5 – изключително стилен и компактен модел, който е определян като “фешън” иконата сред преносимите компютри. В следващите редове ще споделим отзиви от работата си с него.

Първи впечатления и външен вид

Новият лаптоп на Acer веднага прави впечатление с ултралекото си шаси, което тежи по-малко от 1 кг. и е с дебелина от едва 14,95 милиметра. То е изработено от висококачествени материали и един интересен детайл е, че има антимикробно покритие. Опция, която е изключително актуална предвид пандемията, която продължава да тормози обществото ни.

Освен с компактните си размери, моделът впечатлява и със своя стилен и елегантен метален дизайн. Swift 5 се предлага в множеството цветове (сред които Mist Green и Safari Gold) и може да променя външния си вид според предпочитанията на потребителя.

Производителност

Компактният дизайн на Swift 5 в никакъв случай не е за сметка на неговите възможности. Както се уверихме от първа ръка, моделът се справя изключително добре с най-ресурсоемките приложения, предвидени за такива машини. Това се дължи на процесора от 11-то поколение Intel® Core™ и видеокартата Intel® Iris® Xe. Благодарение на тях с лаптопа могат да се извършват множество задачи наведнъж, при това с голяма бързина и лекота.

В добавка Swift 5 притежава подобрено чрез изкуствен интелект потискане на шума. Това прави използването му много по-комфортно и допълнително улеснява провеждането на конферентни разговори и видео срещи, дори и в шумна среда.

Дисплей

Лаптопът Swift 5 притежава 14-инчов Full HD IPS дисплей, покрит с издръжливо антимикробно стъкло Corning® Gorilla® Glass 4. Моделът се отличава с впечатляващо  90% съотношение между екрана и корпуса, което осигурява повече пространство за работа и забавление, както и картина с ясни и ярки цветове.

Комуникационни функции

Както се уверихме при работата си със Swift 5, компютърът той може да осигури бърза свързаност към безжични интернет мрежи. Това се дължи на двулентовата Wi-Fi 6 връзка, а в добавка той поддържа и Bluetooth 5.1 технология. Този лаптоп на Acer притежава и разнообразие от портове (Thunderbolt 4, USB 3.2 от второ поколение USB-C), което допълнително улеснява прехвърлянето на данни.

Батерия

Както успяхме да се уверим сами, на Swift 5 може да се разчита, дори и ако сте в движение през целия ден. От Acer твърдят, че батерията му издържа до 17 часа с едно зареждане и нашите тестове потвърдиха това. В добавка, съществува и опция за бързо презареждане, която осигурява безпроблемна работа в рамките на 4 часа само след 30-минутно включване към електрическата мрежа.

Други характеристики

Сред допълнителните екстри на Swift 5 са четец за пръстови отпечатъци, който осигурява бърз начин за удостоверяване на самоличността на собственика, без да е необходимо въвеждането на пароли, както и вграден персонален помощник Cortana на Microsoft, който може да се синхронизира с множество устройства. В добавка лаптопът има и Wake On Voice (WoV) функция, която активира Cortana, дори и ако екранът е изключен.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !