Ревю на смарт контакта Tenda SP3

Offnews Последна промяна на 19 ноември 2021 в 18:43 712 0

Tenda-SP3

Смарт решенията за дома стават все по-необходими в забързаното ни ежедневие и все повече хора се възползват от предимствата им. Едно от тях е умният контакт Tenda SP3, чрез който можем да управляваме устройствата вкъщи от разстояние. В редакцията получихме една бройка от модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от работата с него.

Какво има в кутията

Tenda SP3 пристига в ненатрапчив бял цвят и кратка брошура с инструкции за ползване. Смарт контактът не се нуждае от кабели и други приспособления за зареждане, така че всичко в кутията е опростено и елегантно.

Външен вид и дизайн

Както вече споменахме, умният Wi-Fi контакт се отличава с компактни размери (64 x 38 x 33 мм.) и изчистен дизайн. Той разполага с един LED индикатор, показващ състоянието му – неактивен, в процес на свързване (към домашната Wi-Fi мрежа) или свързан. Отдолу на устройството е разположен още един бутон, който е предназначен за рестартиране до фабричните настройки.

Софтуер

Към своя смарт продукт Tenda предлага безплатно за изтегляне  мобилното приложение Beli. Както успяхме да се уверим сами, с негова помощ лесно можем да контролираме домашните си електроуреди, включително и да настроим SP3 периодично да пуска и спира осветлението, докато ни няма. 

За да бъдат достъпни всички тези възможности за управление обаче устройството трябва да бъде свързано с домашната Wi-Fi мрежа, което също става много лесно. Джаджата работи със защитени 2.4GHz безжични мрежи и няма нужда от отделен хъб.  

Гласово управление

Освен възможността за дистанционно управление, друго основно предимство на умния контакт на Tenda е, че може да се управлява и чрез глас. Това става отново с помощта на приложението Beli, което поддържа работа с гласови команди от смартфона чрез популярните виртуални помощници Alexa и Googlе Assistant.

Приложение

Нашите тестове показаха, че Tenda SP3 е много интелигентно устройство, с помощта на което можем да управляваме домашните си уреди като телевизор, лампа, вентилатор, кафемашина и др. независимо къде се намираме в момента. Освен всички изброени полезни функционалности, то ефективно намалява консумацията на електроенергия. Допълнително удобство е, че устройството се предлага на изключително достъпна цена (около 30 лв.), а в замяна може да направи дома ни интелигентен и енергоспестяващ.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !