Ревю на оптичната геймърска мишка Aerox 3 Wireless на SteelSeries

Offnews Последна промяна на 29 януари 2021 в 09:56 6307 0

20210128_134926

Гейм периферията през последните години се развива с изключително бързи темпове и е източник на редица иновации, които в последствие навлизат и при конвенционалните периферни продукти. През миналия октомври един от лидерите при гейм периферията SteelSeries представи новите си безжични ултра-леки геймърски мишки Aerox 3 и Aerox 3 Wireless, които се вписват напълно в тази тенденция.

 

В редакцията получихме възможност да тестваме безжичната версия и да се уверим сами в нейните възможности. Aerox 3 Wireless е оптимизирана за игра във всяко отношение с множество подобрения както в производителността, така и в дизайна.

 

Външен вид и размери

 

Първото нещо, което прави впечатление, когато отворим кутията, е изключително елегантния дизайн на този модел. Мишката има ергономична форма, което не е нещо ново при геймърската периферия. Акцентът тук обаче е върху красивата решетка, която заема голяма част от корпуса отгоре и отдолу. През нея могат да се видят компонентите вътре в устройството, а ефектът се засилва, когато то се включи и през решетката можем да видим разнообразни RGB светлинни ефекти.

 

 

Корпусът на Aerox 3 Wireless е направен от ABS пластмаса. Широчината й е 57.91 мм. Отпред и 67.03 мм. отзад, а височината – съответно 21.53 мм. и 37.98 мм. Дължината на модела е 120.55 мм. Можем да кажем, че това не е най-малката мишка на пазара. Тя обаче се усеща много компактно поради друг важен акцент в нейния дизайн -

 

тя е изключително лека.

 

Тежи едва 66 грама, като за целта всички компоненти са оптимизирани като големина и са използвани множество иновации, за да може тази лекота да не е за сметка на производителността или живота на батерията. Резултатът, както се убедихме от първа ръка, е че мишката се движи изключително удобно и лесно по различни повърхности, което подобрява много геймплея и създава много по-добро цялостно усещане при използването й.

 

По-бърза игра

 

Всичко в това устройство е оптимизирано за по-бърза и по-успешна игра. От години прогеймингът вече не е просто забавление. Той се превърна в сериозен спорт, с големи наградни фондове и понякога броени милисекунди могат да се окажат решаващи за това, дали даден играч ще спечели награден фонд в размер на стотици хиляди или дори милиони долари.

 

Aerox 3 Wireless е изцяло оптимизирана за постигане на най-висока скорост при игра, посрещайки изискванията дори на най-взискателните професионални геймъри, които се нуждаят от всяка допълнителна секунда. Мишката е изключително бърза, а иновативното покритие отдолу улеснява много движенията.

 

TrueMove Air оптичен сензор за игра

 

SteelSeries е създала Aerox 3 Wireless в ексклузивно партньорство с водещия световен производител на сензори PixArt, за изработката на нов 18 000 CPI, 400IPS, 40G TrueMove Air сензор, който е оптимизиран за безжична работа и прецизно проследяване на движенията.

 

Двойна свързаност

 

Мишката разполага с модули за Wi-Fi и Bluetooth 5.0 връзка, което позволява тя да се свърже лесно към всевъзможни устройства. В нея е вградената технологията Quantum 2.0 Wireless, която видяхме при предходната мишка от висок клас на компанията – Rival 3 Wireless. Както се уверихме сами при тестове с няколко различни игри, тя пренася безжични данни с изключително висока скорост и същевременно гарантира стабилна и надеждна връзка, която освен това не хаби толкова ток.

 

Новото тук е, че техноологията разполага с иновативна двуканална оптимизация и е създадена с цел да гарантира производителност с качество, сравнимо с мишките с кабел и никакви загуби на пакети. На разположение са два безжични канала, работещи едновременно в 40 възможни честоти. Благодарение на нов протокол, създаден за целта, който потвърждава на 100%, че сигналът е изпратен и получен, системата може още при откриването на потенциални загуби на пакети да прехвърли автоматичното връзката към другия канал, преди потребителят да се усети каквото и да е.

 

 

Батерия

 

Aerox 3 Wireless е оптимизирана за 200 часов живот на батерията чрез редица иновации за по-ефективно използване на енергията. По време на нашите тестове не сме имали нужда да зареждаме отново батерията. Същевременно обаче не сме тествали мишката толкова дълго време и няма как да сме сигурни дали този показател е верен.

 

Разполага с USB-C порт за бързо зареждане и според нейния производител, 15 минути зареждане добавят 40 или повече часа геймплей. 

 

Водо- и прахоустойчивост

 

Моделът отговаря на стандарта AquaBarrier за водоустойчивост и устойчивост на прах. Той е защитен на практика от всички видове негативни външни влияния, включително от прах, мръсотия, масло, козина от домашни животни и много други неща. На практика това е първата геймърска мишка, която е получила IP54 рейтинг за защита.

 

 

Други характеристики

 

Aerox 3 Wireless издържа 80 милиона клика, което е три пъти повече от издръжливостта на други сходни геймърски мишки. Освен безжично, мишката може да се използва и с кабел. Тя идва с новия Super Mesh кабел на SteelSeries, оптимизиран за по-малко плъзгане и по-леко усещане. Работи с операционните системи Windows, Mac, Linux, както и с конзолите Xbox. Предлага се със софтуера SteelSeries Engine 3.18.4+.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !