Ревю на геймърската мишка SteelSeries Aerox 3

Offnews Последна промяна на 31 юли 2021 в 23:25 4462 0

SteelSeries Aerox 3

Производителят на гейминг периферия SteelSeries през последните години внедри в своите продукти безпрецедентен брой иновации, които подобряват използването на неговите слушалки, мишки, клавиатури и други продукти за игра. Един от актуалните примери за това е геймърската мишка SteelSeries Aerox 3.

Това е версията без безжична връзка на модела Aerox 3 Wireless, който вече представихме с ревю в сайта ни. Двете устройства разполагат с едни и същи премиум функционалности и характеристики, с изключение на безжичната свързаност. Сега в редакцията получихме възможност да тестваме и една бройка от Aerox 3, която ще представим по-обстойно в настоящия текст.

SteelSeries Aerox 3 unpacked

Първи впечатления

Мишката идва в много стилна и красива оранжева опаковка, в която се намират също кабелът и книжка с инструкции. Устройството е с черен пластмасов корпус и още при първия му допир прави впечатление, че е изключително компактно и удобно за хващане.

Дължината на мишката е едва 120.55 мм., широка е 57.91 мм. в най-тясната си част и 67.03 мм. в най-голямата. Височината е 21.53 мм. при скролиращия бутон и 37.98 мм. в най-високата точка на корпуса. Дизайнът е създаден за ползване с дясна ръка. Aerox 3 разполага с шест програмируеми бутона и има три отделни зони с RGB подсветка, които придават характерния красив външен вид.

Създадена за гейминг

Aerox 3 е оптимизирана за електронни спортове, но е подходяща и за кежуал гейминг от непрофесионалисти. Тя е изключително бърза и акуратна при гейминг движения – независимо дали играете стратегическа игра, или дебнете противника с пушка в ръка в някой от популярните шутъри.

SteelSeries Aerox 3 vtora

Ултра лека

Може би най-голямото предимство на Aerox 3 е изключителната лекота - само 57 грама, без да броим кабела. Това е особено важно при професионален гейминг, защото улеснява много движенията с мишката. За нейната лекота допринася наложилият се вече при гейминг продукти от този клас дизайн тип пчелна пита, който предполага употребата на по-малко материали в корпуса. В добавка електрониката също е разработена с множество иновации за да бъдат компонентите по-леки.

Оптичният сензор

на мишока е TrueMove Core, оптимизиран за игри. Той е с диапазон от 200 до 8500 CPI (т.нар. counts per inch), което позволява игра при изключителна прецизност и същевременно скорост и консистентност.

SteelSeries Aerox 3 treta

Издръжливост

Aerox 3 е създадена за 80 милиона клика, което е три пъти повече от много други гейминг мишки от този клас.

Разполага с механични и прецизни суичове, защитени от вода и прах. Както се уверихме при тестовете с различни игри, те се натискат абсолютно безпроблемно, улесняват изстрелите при шутър игри, както и други игрови действия и предотвратяват вероятността от двойни кликове.

Мишката разполага с вградена памет, която позволява запазване на предпочитаните от нас настройки, дори и да сменим компютъра си.

Има AquaBarrier технология

за водоустойчивост и устойчивост на прах, което я прави изключително добре защитена от външни влияние, въпреки на пръв поглед уязвимия дизайн. Благодарение на това Aerox 3 е първата гейминг мишка, която получава IP54 рейтинг за водоустойчивост и защита от прахови частици, козина, мазнина и други проблеми.

Други характеристики

Мишката идва с USB-C кабел за свързване с компютър или конзола, който се отделя лесно от нея. Дължината му е 1.8 метра. Съвместима е с операционните системи Windows, Linux и Mac, както и с гейм конзолите Xbox. За настройка се използва софтуерът SteelSeries Engine 3.15.1+ за Windows 7 или по-нов, както и за Mac OSX (версия 10.12 или по-нова).

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !