Ревю на гъвкавия и издръжлив бизнес лаптоп TravelMate P4 – елегантно решение за работа в движение

Offnews Последна промяна на 16 декември 2021 в 16:10 730 0

Acer-TravelMate-P4

През последните години бизнес лаптопите се развиват с изключително бързи темпове, както по отношение на своята производителност, така и на мобилната свързаност и не на последно място – здравината и издръжливостта.

TravelMate е една серия бизнес преносими компютри на Acer, която включва най-доброто от тези тенденции и през последните месеци бързо увеличава популярността си у нас. В редакцията получихме възможността да тестваме един от най-интересните модели от серията – TravelMate P4 и в следващите редове ще ви запознаем с впечатленията си от него.

Лаптопът е 14 инчов и се отличава с въртящ се дизайн, като екранът може да се огъне на практика на 360 градуса спрямо основното тяло. Въпреки това той е много устойчив и издръжлив.

Насочен е към малки и средни фирми, големи корпорации, административни институции, стартъпи и представители на свободните професии. Много е подходящ за отдалечена работа и може да даде на притежателя си цялата необходима производителност навсякъде.

Първи впечатления

Acer TravelMate P4 веднага привлича вниманието с изключително компактния си, изчистен дизайн и въртящата се ос, позволяваща 360 градусово огъване. Неговите малки размери, както и теглото му от едва 1.5 кг. му позволяват да се пренася лесно навсякъде. Това обаче не е постигнато за сметка на високата производителност.

Както се уверихме, въртенето на дисплея около оста се извършва изключително плавно и лесно. Това, както и вграденият стилус го превръщат за секунди в пълноценен таблет, на който могат да се водят бележки или да се достъпва всевъзможно съдържание в движение.

Стилусът се изважна бързо, но същевременно е здраво прикрепен към корпуса и няма опасност да падне. Той взаимодейства с дисплея изключително бързо и добавя удобство, както и редица допълнителни функционалности, позволявайки множество задачи да се извършват по-бързо, както и да се рисува и пише направо върху екрана.

Здравина, надеждност, сигурност

Всичко в TravelMate P4 е създадено за постигане на висока степен на издръжливост и здравина, която може и да не сте очаквали от модел с въртящ се дизайн. Лаптопът разполага с подсилен, наполовина метален корпус и много издръжлива клавиатура, която наистина е устойчива на разливане на вода. Дисплеят му е защитен от Corning Gorilla Glass покритие.

В добавка бизнес компютърът има и множество вградени опции за информационна сигурност и защита на личната неприкосновеност на своя собственик. Сред тях са логин с пръстов отпечатък, Windows Hello, опция за покриване на уебкамерата и др.

Производителност

Преносимият компютър е оборудван с най-новия процесор от 11-то поколение Intel Core i7. В добавка устройството разполага с графична видеокарта NVIDIA MX350, а мощността му се допълва и от наличието на 32GB DDR4 SODIMM памет, 4-лентов PCIe SSD диск и до 1TB M.2 SSD за съхранение. Тествахме модела с някои от най-новите и ресурсоемки игри, както и с множество други мултимедийни приложения и не сме отчели забавяне или други проблеми, свързани с производителността.

Дисплей

Преносимият лаптоп на Acer има устойчив на надрасквания Gorilla Glass сензорен дисплей с диагонал 14″ (35.56 см.). Той е създаден по технология IPS FHD и е с резолюция 1920 х 1080 пиксела. Както вече споменахме, екранът може да се върти на 360-градуса в режим на лаптоп и таблет, което разширява много възможностите за неговото използване.

Изпробвахме точността му с често използвани цветове като светла и тъмна човешка кожа, синьо небе, зелена трева и др. и получихме отлични резултати. Нашите тестове показаха още много добро възпроизвеждане на тъмните части на изображението по време на гледане на филми и играене на игри.

Клавиатура

Писането на TravelMate P4 е много удобно, за което допринася устойчивата на намокряне клавиатура, снабдена и с подсветка. Интересно дизайнерско решение е, че решетките на високоговорителите са монтирани отгоре, точно над клавиатурата.

Мрежи и комуникации

Едно от големите предимства на TravelMate P4 е наличната опция за поддръжка на мобилния стандарт от четвърто поколение LTE (eSIM & DSSA), което разширява значително възможностите му за употреба в движение. Освен него, разбира се, са налични и Bluetooth 5.0,безжична връзка Wi-Fi 6, както и стандартът за пренос на данни на много близко разстояние NFC (Near Field Communications).

От лявата страна на TravelMate P4 има барелефен щепсел за зареждане, RJ-45 конектор, HDMI конектор, два USB Type-A 3.2 (Gen. 2) порта, както и Thunderbolt 4 конектор. Отдясно са разположени ключалка Kensington, аудио жак, четец за MicroSD карти и бутон за включване с вграден четец за пръстови отпечатъци.

Батерия

Издръжливостта е друг важен акцент и голямо предимство на този лаптоп на Acer. Както успяхме да се уверим сами, батерията му издържа 14 часа и половина при активно сърфиране в интернет и други работни задачи.

В заключение

След изпробването му от първа ръка, можем да кажем, че това е един много добър избор, когато ви трябва мощен и производителен бизнес компютър за работа в движение. Неговата издръжливост и гъвкавият дизайн, в комбинация с поддръжката на LTE го правят особено подходящ за работа и забавление практически навсякъде. В добавка възможността за използването му като таблет добавя стил и разширява разнообразните му приложения. Всичко това го прави много добър избор за всеки предприемач, фриленсър или друг професионалист, който работи в движение.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !