Redmi работи върху конкурент на ROG Phone 5

Offnews Последна промяна на 19 април 2021 в 16:38 5484 0

xiaomi_redmi_note10_5g

Смартфоните, предназначени за геймъри, като че ли стават все по-популярни напоследък. Според последните слухове, Redmi също работи върху подобен модел, който ще се конкурира пряко с ROG Phone 5 на ASUS.

Очаква се устройството да дебютира в Китай преди края на този месец, като ще предложи дисплей с честота на опресняване от 144 Hz и 67 W зареждане. Освен това телефонът ще се захранва от чипсета MediaTek Dimensity 1200.

Моделът на Redme обаче, ще предложи едно предимство – той ще е много по-достъпен, в сравнение с ASUS ROG Phone 5 и Nubia RedMagic 6 Pro. Компанията се още не е обявила точната дата на дебюта му, но вече потвърди, че си партнира с Call of Duty Mobile.

Благодарение на доклад на Sina вече са известни и характеристиките на устройството. Освен флагманския чип MediaTek Dimensity 1200 5G, конкурент на Snapdragon 888, той ще включва 144 Hz дисплей. Панелът ще е AMOLED, подобен на този на Xiaomi Mi 11 Ultra.

Освен това устройството ще е оборудвано с бутони, подобни на тези на Black Shark и така типични за геймърските смартфони. Захранването му ще е поверено на мощна 5000 mAh батерия с поддръжка на 67 W бързо зареждане. Очакваната цена на смартфона обаче, ще е около 1999 юана, или 305 долара, което ще го направи най-достъпния геймърски модел на пазара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !