Realme разширява портфолиото си с редица нови продукти

Павлин Луканов Последна промяна на 27 юли 2022 в 11:50 7483 0

Realme Pad X

Снимка Realme

Realme Pad X

Вече от известно време realme, която е част от китайския гигант BBK Electronics, има официално присъствие и у нас. На българския пазар са налични основно смартфони от компанията, която иначе има много широко портфолио от продукти, като залага най-вече на Китай и Индия. Все пак очакваме предложенията ѝ да се разширят и у нас, което може да стане скоро, имайки предвид вчерашната премиера на редица нови устройства. Като целта е портфолиото да предлага не само смартфони.

Най-значителният нов продукт е таблетът Pad X, който се предлага в син и сив цвят и с опция за 5G свързаност. Интересно е да отбележим, че това е международен дебют за устройството, което се появи в Китай през май, с разликата за наличието на 5G свързаност. Тук се разчита на чипсет Snapdragon 695 в комбинация с 4/6GB RAM и 64/128GB памет за файлове.

Заложено е на дисплей с диагонал 10.95 инча, резолюция 1200p, 450 нита яркост, DC Dimming и сертификация за ниски нива на синята светлина от TUV Rheinland. Екранът е съвместим с новия активен стилус realme Pencil с 4096 нива на натиск и безжично зареждане. Звуковата система включва четири високоговорителя с Dolby Atmos, а батерията е с капацитет 8340 mAh и поддръжка за бързо зареждане до 33W.

В софтуерно отношение е използвана Android с UI 3.0, която позволява безжичното свързване на смартфони и прехвърляне на данни чрез визуализация на екрана на телефона на този на таблета. Тази опция обаче се поддържа само с някои модели на компанията. Сред останалите параметри са още 13MP основна и 8MP предна камери, както и USB-C порт. Компанията анонсира и безжична клавиатура/кейс за таблета, realme Smart Keyboard. Тя има ход на клавишите 1.3 мм и батерия с капацитет 280 mAh за до 112 часа продължително писане. Цените на Pad X варират според памет конфигурацията и наличието на 5G опция от 18 000 рупии (около 434 лева) до 28 000 рупии (675 лева).

Повечето нови попълнения са сред носимите устройства, като започваме със смарт часовника realme Watch 3. Тук е заложено на голям и правоъгълен екран с диагонал 1.8 инча, като се поддържат над 100 различни циферблата. Дизайнът включва още метална рамка и един бутон отдясно на корпуса, като часовникът ще се предлага в черен и сив цвят.

Има вградени микрофон и говорител, което означава, че могат да се провеждат разговори през свързания телефон. Устройството може да проследява над 110 вида тренировки, и здравни показатели, включително сърдечен пулс, нива на кислород в кръвта, стрес и качество на съня. С един живот на батерията се постигат до седем дни издръжливост, а конструкцията има сертификация IP68 за водоустойчивост. Цената на realme Watch 3 в Индия е 3500 рупии (85 лева).

Новите напълно безжични слушалки (TWS) Bud Air 3 Neo са с интересен дизайн, кат стеблата не са много дълги и са по-тесни в крайната си част. Освен това има и елипсовиден кейс за съхранение и зареждане. Слушалките разчитат на 10-милиметрови говорители и поддържат технологията Dolby Atmos. За пренос на сигнала е използвана Bluetooth 5.2 с ниска латентност до 88 милисекунди.

Поддържа се бързо сдвояване със съвместими устройства, а с един заряд на батерията предлагат до седем часа издръжливост, което се удължава до 30 часа с батерията в кейса. Има и бързо зареждане. Очаквано са налични сензорни зони за управление на някои функционалности, като е налична и сертификация IPX5. От компанията използват технология за шумопотискане по време на разговори, базирана на изкуствен интелект. Buds Air 3 Neo се предлагат в бял и син цвят с цена 2000 рупии (48 лв.)

Компанията анонсира и безжични слушалки с кабел зад врата, Buds Wireless 2S. Този модел, който изглежда е насочен към тези от вас, които спортуват по-активно, има 11.2-милиметрови говорители с технология Dirac Real HD Sound. За връзка се разчита на Bluetooth 5.3 с опция за свързване на две устройства едновременно и латентност до 88 милисекунди.

Тук отново има шумопотискане при разговори, а издръжливостта на батерията е до 24 часа с един заряд и бързо зареждане, което дава 7 часа плейбек за 20 минути зареждане. В кабела има и вградено дистанционно с три бутона, като отново има сертификация IPX4 за издръжливост на изпръскване с вода. Buds Wireless 2S се предлагат в черен и син цвят с цена 1500 рупии (36 лева).

Новият realme Flat Monitor Full HD 60.5cm, както подсказва и името му е монитор с 23.8-инчов екран. Той има VA панел, резолюция 1080p, честота на опресняване 75 херца, време на реакция 8 милисекунди и дебелина на рамката 6.9 милиметра. Основата му е алуминиева с релефно покритие, като може да се регулира наклона.

Моделът покрива 100% от цветовата гама sRGB има яркост 250 нита и зрителни ъгли 178°. Налични са три порта, HDMI, USB Type-C и VGA, което дава широка съвместимост. Цената на новото попълнение е 13 000 рупии (314 лева).

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !