Realme GT 2 Pro ще е сред първите смартфони с новия чип Snapdragon 8 Gen 1

Offnews Последна промяна на 01 декември 2021 в 07:11 364 0

realme

След като Qualcomm най-накрая официално представи своя флагмански чип от следващо поколение на събитието си в Хавай, Realme също има какво да съобщи. А именно, че Realme GT 2 Pro ще се захранва от Snapdragon 8 Gen 1.

Трудно е да си представим по-малко изненадващо съобщение от това, но то вече е факт. Не забравяйте, че предстоящият GT 2 Pro ще бъде “първият по рода сисвръхпремиум флагман на Realme”, издигайки се над X50 Pro и предишните членове на семейството GT.

Realme GT 2 Pro ще е сред първите устройства, които ще използват Snapdragon 8 Gen 1 и компанията се гордее, че ще е сред първите, които пускат смартфон с платформата Snapdragon 8 Gen 1. Разработката на GT 2 Pro започна преди няколко месеца и това ще се окаже “наистина флагмански продукт от висок клас, който ще надхвърли очакванията на младите потребители по целия свят”, според вицепрезидента на Realme Чанси Хю.

Всъщност Realme GT 2 Pro вече беше забелязан в AnTuTu, като събра над 1 милион точки в тестовете преди броени дни. Очаква се телефонът да има и поддръжка на кабелно зареждане с мощност 125 W.

Освен това сред известните му спецификации се нареждат още до 12 GB LPDDR5 RAM, до 512 GB UFS 3.1 съхранение, 6.51 инчов AMOLED екран с честота на опресняване от 120 Hz, 32 мегапикселова селфи камера и 50 мегапикселов основен сензор с OIS на задната. Изтекли рендери показват, че основната му камера ще е разположена в лентовиден остров, а според слуховете ще е придружена от още един 50 мегапикселов сензор и един 8 мегапикселов, като и трите ще предлагат GR лещи, разработени от Ricoh.

Освен това Realme GT 2 Pro ще има плоски метални страни, а операционната система, с която ще работи ще е Realme UI, базирана на Android 12. За съжаление обаче, все още няма предполагаема дата, на която ще видим официално устройството.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !