Ready! Model 100 - конструктор за сглобяването на собствен портативен компютър

Offnews Последна промяна на 24 февруари 2021 в 11:41 7938 0

Model 100 5

През последните няколко години съществено нарасна популярността на миникомпютрите от рода на Raspberry Pi, като техните компактни размери и разнообразие се харесват на потребителите. В това отношение компанията Ready! предложи нещо ново - интересен конструктор за сглобяване на собствен мобилен компютър. Проектът се нарича Model 100 и бе представен в сайта за потребителско финансиране Kickstarter, където бързо започна да набира необходимата сума.

Model 100 дава възможност за превръщането на стандартен миникомпютър (SBC) в пълноценна модулна портативна компютърна система. При сглобяването на Model 100 не се налага запояване. Конструкторът включва корпус, механична клавиатура, стерео говорители, сензорен дисплей и голям брой най-различни интерфейси. В него може да бъде поставен някой от типичните миникомпютри, като например Intel NUC.

Предлагат се две версии на Ready! Model 100. Моделът Pro е с цена 237 щ. долара. В него няма SBC и надписи върху клавишите на клавиатурата. Устройството е оборудвано с IPS дисплей с резолюция 1920х480 пиксела и има два 5 W говорители, 12 универсални порта, 4 антени SMA/RP-SMA и дори фиксатор за дръжка за по-удобно пренасяне на устройството.

Моделът Neo с цена 395 щ. долара включва абсолютно всичко необходимо за сглобяването на пълноценен компютър и директното започване на работа.

Най-скъпата версия с име Deluxe струва 1100 щ. долара и предлага малка дънна платка с процесор Ryzen, 16 GB оперативна памет и 256 GB флаш диск.

Към днешен ден компанията Ready! е събрала 84 020 щ. долара от поисканите 158 898. До края на кампанията остават 5 дни.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !