Razer показа концептуална маска N95 с RGB и гласова проекция

Offnews Последна промяна на 13 януари 2021 в 07:13 7136 0

hazelnight

Razer твърди, че е създала най-умната маска в света – N95 за многократна употреба, наречена Project Hazel. Това е концептуален дизайн, изработен от водоустойчива и устойчива на надраскване рециклирана пластмаса, която е прозрачна, за да позволява четене по устните и наблюдаване на лицевите сигнали при разговор.

Понастоящем концепцията няма цена, или дата на пускане на пазара и въпреки, че Razer представи Project Hazel като хирургическаа N95 маска, компанията все още не е спечелила нито едно от нужните одобрения и сертификати от Администрацията по храните и лекарствата, Центровете за контрол и превенция на заболяванията или Администрацията по безопасност и здраве при работа. В изявление пред The Verge, компанията заяви, че работи с екип от медицински експерти и учени, които помагат в разработването на маската.

Основните характеристики на тази маска се крият в двете й кръли зони. Те се използват за вентилация, придавайки на устройството футуристичен вид на противогаз. Razer потвърди, че Project Hazel ще използва активни дискови вентилатори, филтриращи вдишвания въздух и CO2 при издишване. Компанията добави, че маската ще е сертифицирана за филтриране на 95% от въздушните частици, включително вируса COVID-19 и други често срещани патогени.

Razer предвижда и мобилно приложение, чрез което ще предупреждава потребителите кога маската трябва да бъде сменена. Микрофоните и усилвателите, вградени във вентилаторите, ще проектират гласа през нея, така че няма нужда да се притеснявате, че ще звучите заглушено. Компанията работи със звукорежисьорите THX, за да намери баланс по отношение на силата на високоговорителите за целите на достъпността.

Според компанията Project Hazel е удобна, въпреки всички технологии вътре. Маската прави уплътнение около носа и брадичката със силиконов предпазител и използва регулируеми ушни бримки, така че различните хора да могат да намерят подходящото прилягане. Разбира се това не би бил модерен Razer продукт, ако не поддържаше Chroma RGB светодиоди. Всеки от пръстените на респиратора може да свети в избран от вас цвят, а котаго се стъмни, диодите се активират автоматично, за да осветяват устата ви и да я направят видима при разговор. Компанията предвижда и калъф за зареждане, който стерилизира маската с ултравиолетова светлина, когато тя не се използва.

https://www.youtube.com/watch?v=FvWiCclESL8&feature=emb_logo

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !