Razer и Lambda представиха лаптопа Tensorbook предназначен предимно за дълбоко машинно обучение

Offnews Последна промяна на 13 април 2022 в 16:21 413 0

Tensorbook

Компанията Lambda съвместно с популярната Razer анонсира мощния лаптоп Lambda Tensorbook, предназначен предимно за дълбоко машинно обучение и за изпълняване на най-новите алгоритми с елементи на изкуствен интелект.

Портативният компютър е оборудван с дисплей с размер на диагонала 15,6 инча, резолюция 2560х1440 пиксела и кадрова честота 165 Hz. Графиката на новия лаптоп се осигурява от видеокартата NVIDIA RTX 3080 Max-Q с 16 GB буферна памет.

Устройството се базира на процесора Intel Core i7-11800H от фамилията Tiger Lake. Чипът разполага с 8х процесорни ядра с възможност за едновременната обработка на до 16х виртуални нишки с процесорни инструкции. Максималната тактова честота в режим Turbo достига 4,6 GHz.

Налични са 64 GB оперативна памет тип DDR4 и 2 TB флаш диск. Поставени са интерфейсите Thunderbolt 4, USB 3.2 и HDMI 2.1, има и уеб камера с разделителна способност 1080р.

Устройството работи под управлението на операционната система Ubuntu Linux 20.04 LTS. Лаптопът се продава с предварително инсталирания специализиран софтуер Lambda за дълбоко машинно обучение на съвременен изкуствен интелект. Програмното осигуряване е предварително настроено за най-добра производителност за този лаптоп и за тази Linux дистрибуция. Лаптопът Lambda Tensorbook се продава при цена 3499 щ. долара.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !