Quantum Operation твърди, че нейното носимо устройство може да следи кръвната захар без убождания

Offnews Последна промяна на 13 януари 2021 в 07:32 6738 0

Quantum Operation

Японският стартъп Quantum Operation Inc. твърди, че е решил един от основните проблеми в медицинската технология – неинвазивен непрекъснат мониторинг на кръвната захар. Прототипът, който компанията показа на виртуалното шоу може да измерва точно кръвната захар от китката. Той много прилича на Apple Watch и е малък спектрометър, който се използва за сканиране на кръвта и измерване на глюкозата. Освен това часовникът може да отчита и други жизненоважни показатели, като сърдечна честота и ЕКГ.

Компанията посочва, че тайната й е в патентованите материали за спектроскопия, които са вградени в устройството и каишката му. За да го използва, потребителят просто трябва да го сложи и да активира наблюдението от менюто, а след около 20 секунди вече ще има нужните данни. Quantum твърди, че очаква да продава прототипа на застрахователи и доставчици на здравни услуги и ще изгради голяма платформа за данни, която да събира и изследва огромната маса информация, генерирана от пациентите, носещи часовника.

Компанията представи и извадка от своите данни, сравнени с тези, направени от търговски монитор за убождане на пръста FreeStyle Libre. Към момента обаче изглежда, че има доста вариации между данните от двете устройства.

Неинвазивният мониторинг на глюкозата е нещо като Свещен Граал за мидицинската индустрия, както и за основните марки носими устройства. В крайна сметка всеки един от десет американци е диабетик и цифрата вероятно ще се увеличава с увеличаване на затлъстяването сред населението. За да запазят здравето си, тези потребители трябва да си правят редовни кръвни тестове, или да носят имплантиран глюкозен монитор. През последните години някои компании успяха да свържат тези монитори към смарт часовници за по-лесно проследяване. Индустрията търси по-малко инвазивен метод, но за съжаление никоя компания те е успяла успешно да демонстрира работеща версия на технологията, поне по търговски стандарт.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !