Qualcomm Snapdragon Wear 5100 идва за устройства с Wear OS

Offnews Последна промяна на 05 август 2021 в 06:43 608 0

CAF-SW5100-monaco

Според някои нови открития Qualcomm може да разработва наследник на чипсета Wear 4100, наречен Wear 5100. Всъщност компанията не се слави с това, че произвежда мощни чипсети за носими устройства и не се фокусира върху пазара на интелигентни часовници от години.

Изглежда обече всичко това скоро може да се промени, тъй като Qualcomm може би работи върху модернизиран чипсет Wear 5100, който скоро може да захранва повечето интелигентни часовници. След като Google обяви партньорството си със Samsung, Qualcomm потвърди, че все още планира да произвежда нови чипсети за носими устройства.

Според констатациите на XDA Developers, компанията е качила нов код във форума си Code Aurora с идентификационния номер на компилацията LAW.UM.2.0-00700-SW5100.0 и кодово име “monaco”. LAW означава Linux Android Wear, докато UM вероятно е краткото име на платформата, която в момента се разработва и би могла да е наследник на Snapdragon Wear 4100.

XDA Developers са анализирали историята на конфигурационните файлове и са установили, че чипсетът “monaco” се основава на съществуващата платформа на Qualcomm “bengal”. Това е кодовото име на платформите Snapdragon 662 и 460. Съобщава се, че тя ще използва четириядрен чипсет с ядра ARM Cortex-A73, който ще бъде леко подобрен, спрямо съществуващия Wear 4100.

Qualcomm Snapdragon 4100 беше обявен преди малко повече от година, така че шансовете скоро да видим неговия наследник са много големи. Това означава, че няма да отнеме много време да го видим в новите интелигентни часовници, което ще работят с Wear OS 3.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !