Qualcomm ще представи новите Snapdragon 8 Gen 1+ и Snapdragon 7 Gen 1 на 20 май

Offnews Последна промяна на 17 май 2022 в 06:27 629 0

snapdragon

Qualcomm притежава основен дял на пазара на чипсети. Компанията обяви в китайската социална мрежа Weibo, че на 20 май ще е домакин на събитие и се очаква, че на него тя ще представи новите Snapdragon 8 Gen 1+ и Snapdragon 7 Gen 1.

Миналата година Qualcomm промени имената на соите процесори с флагманския чипсет Snapdragon 8 Gen 1. Той обаче има някои проблеми като прегряване и дроселиране.

Сега производителите на смартфони с нетърпение очакват Snapdrgaon 8 Gen 1+, който ще поправи грешките на своя предшественик. Според слуховете чипът ще се основава на същата 4nm процесна архитектура, но ще се произвежда от TSMC, а не от Samsung Foundry.

Очаква се той да има същата конфигурация на ядрото с архитектура 1+3+4 – едно основно ядро ARM Cortex X2, три ядра Cortex A710 и четири ядра Cortex A510, но да предложи 10% подобрение, спрямо своя предшественик. Повечето подобрения се очакват при GPU и CPU, но се посочва, че чипът идва и с поправки за проблемите с дроселирането и прегряването.

Snapdragon 7 Gen 1 пък ще е отговорът на компанията на MedaiTek Dimensity 8100 и според слуховете ще се предлага с ARM Cortex A710 и A510 ядра. Той също ще е базиран на 4nm архитектура и ще е първокласно предложение от средно ниво.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !