Qualcomm и ASUS създадоха телефон за Snapdragon Insiders

Offnews Последна промяна на 09 юли 2021 в 06:14 6347 0

Snapdragon Insiders

Qualcomm и ASUS се обединиха, за да създадат телефон, който показва някои от последните мобилни технологии. Въпреки, че устройството е насочено привидно само към 1.6 милиона членове на програмата Snapdragon Insiders, което на практика е малко, то ще бъде по-широко дстъпно до август.

Телефонът използва чипсета Snapdragon 888 5G, има 2.84 GHz осемядрен процесор и графика Adreno 660. Той идва с това, което Qualcomm описва като “най-изчерпателната поддръжка за всички ключови 5G sub-6 и mmWave ленти” на всяко устройство, заедно с WiFi 6 и WiFi 6E поддръжка със скорости до 3.6 Gbps. Освен това с него ще получите 16 GB LPDDR5 и 512 GB памет.

6.78-инчовият AMOLED дисплей на Samsung има честота на опресняване 144 Hz, което може да му помогне да стане солиден играч на пазара. Екранът има до 1200 нита яркост и е сертифициран по HDR10 и HDR10+.

Що се отнася до камерата, тя е тройна с 64 мегапикселов основен сензор, 12 мегапикселов ултраширок и 8 мегапикселов телефото. Масивът може да заснема видео до 8К. Устройството предлага и 24 мегапикселова предна камера и AI автоматично увеличение.

Qualcomm посочва, че това е един от първите телефони, които поддържат Snapdragon Sound с функции за ниска латентност на Bluetooth, профили за слушане, активно шумоподтискане и аудио поддръжка с висока разделителна способност до 24 бита 96 kHz. Заедно със стерео високоговорителите, телефонът се предлага и с истински безжични слушалки ANC Master & Dynamic и калъф за зареждане.

Устройството има и поддръжка на Qualcomm Quick Charge 5, която трябва да зареди 4000 mAh батерия до 70% за половин час или напълно за 52 минути. В допълнение имаме двойни SIM слотове и операционна система Android 11, а цената ще е 1499 долара.

Смартфонът за Snapdragon Insiders е почерпил доста от предишните телефони на ASUS. Той е с корпуса на ROG Phone 5 и модула на камерата на ZenFone 8 Flip, но все пак той е витрина за мобилните технологии на Qualcomm. Компанията е изправена пред редица предизвикателства, след като множество производители започнаха разработката на собствени чипове. Показването на ноу-хау със собствен смартфон изглежда добра идея и би могло да напомни на хората какво може компанията.

https://www.youtube.com/watch?v=e_BF3KMUZWs&t=2s

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !