Процесорите Intel Core от 13-то поколение трябва да излязат през месец септември

Offnews Последна промяна на 27 май 2022 в 16:45 1389 0

intel-sapphire-rapids-delid-2

В началото на тази седмица по време на своята голяма презентация AMD заяви, че ще представи на пазара своите нови процесори от фамилията Ryzen 7000 с архитектура Zen 4 още тази есен. Разбира се, това събитие не остана без вниманието на Intel. В лабораториите на процесорния гигант се води активна работа върху процесорите Core от 13-то поколение (Raptor Lake-S) с LGA1700 сокет и сега стана ясно, че тези чипове ще бъдат представени след по-малко от половин година.

Уеб порталът VideoCardz съобщи, че фамилията процесори Intel Raptor Lake-S ще бъде представена през месец октомври тази година. В тези CPU корпорацията е направила сериозни оптимизации и едновременно с това е увеличила броя на х86 ядрата до 24 броя. Това означава, че флагманският процесор Core i9-13900K ще има 24 ядра/32 нишки, понеже само бързите ядра (8 броя) поддържат многонишкова работа.

Заедно с чиповете Core от 13-то поколение на пазара трябва да излязат и новите дънни платки с LGA1700 процесорно гнездо и чипсети от серия 700. Появи се информация, че новите процесори на Intel ще могат да се използват и с предишните дъна, като е необходимо само да бъде обновен UEFI, но тази информация засега не е потвърдена.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !