Производителността на първата игрова видеокарта на Intel е доста висока

Offnews Последна промяна на 14 март 2021 в 09:40 6121 0

Intel Crystal Wel.webp

Intel многократно намекваше, че подготвя излизането на пазара на своите десктоп видеокарти и възнамерява да стане третият голям играч на пазара за графични карти. До днес почти нямаше информация за производителността на тези устройства, а сега ръководителят на графичния отдел на Intel Раджа Кодури публикува няколко снимки, от които могат да се направят изводи относно техните възможности.

На снимката по-долу се вижда платка със сравнително малък вентилатор. Тя не прилича на обикновените видеокарти, но изглежда точно като тестов екземпляр, в който графичният процесор е поставен в сокет, за да стане възможна лесната смяна на GPU. Освен това, вижда се, че е стартиран бенчмаркът 3DMark и по-конкретно, един от неговите тестове - DirectX DXR, а това означава, че видеокартата на Intel поддържа технологията за трасиране на лъчите.

Кодури сподели, че през 2012 г. в същата тази лаборатория е тествал интегрираната графика на процесорите Intel Crystal Well, като се има предвид 4-тото поколение Core с мощния ускорител Iris и отделна L4 кеш eDRAM памет. Тези чипове се използваха предимно в MacBook Pro и в тях бяха включени интегрираните графичните решения Iris 5100 и Iris 5200.

Кодури добави, че новата видеокарта на Intel е 20 пъти по-бърза, а това дава възможност за изчисляването на нейната производителност. Известно е, че Iris 5100 показва в 3Dmark 2011 около 1100 точки. След като новата графична карта на Intel е 20 пъти по-бърза, то в същия този тест тя би трябвало да показва около 22 000 точки. Най-близо до този показател е десктоп видеокартата Nvidia GTX 1660 Super.

Това означава, че Intel е създала сериозна графика, която без проблем може да се справи със съвременните игри при FHD, а може би и при 2К резолюция при максимални настройки на графиката,

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !