Приходите от Mac достигнаха най-високите си нива през последното тримесечие, дори и без новите MacBook Pro

Offnews Последна промяна на 29 октомври 2021 в 07:04 163 0

macbook-air

Apple направи много съществени промени в продуктовата си гама през последните две години и изглежда, че това беше правилна стъпка. Компанията току-що отчете резултатите си за тримесечието, завършващо на 30 септември и с 29% повече приходи от предната година. Това означава 83.4 милиарда долара.

Както обикновено водещ е iPhone, чийто продажби съставляват почти 47% от общите приходи на Apple. Приходите от смартфона от 38.9 милиарда долара са нараснали с 47% на годишна база, но си струва да отбележим, че миналата година серията iPhone 12 беше забавена и не беше пусната в продажба до октомври – ноември. Тази година четирите модела iPhone 13 се появиха на пазара навреме, въпреки че това са само няколко седмици от тримесечието.

iPad също отбелязва силно тримесечие с приходи от 8.25 милиарда долара, които го правят най-малката от петте основни категории, но с 21% ръст на годишна база. От друга страна Mac с приходи от 9.2 милиарда долара отбелязва повишение само с 2%, но това е достатъчно Apple да обяви, че това са най-силните му продажби за всички времена.

Бизнесът с услуги на гиганта расте стабилно от години, така че не е изненада, че приходите това тримесечие са 18.3 милиарда долара и също са най-високите за всички времена. За Мас обаче е интересно да се види, че достигането на това ниво е без новите модели MacBook Pro, които компанията представи съвсем скоро и продажбите им ще се отразят в следващото тримесечие.

Категорията на носими устройства, дом и аксесоари също отбелязва ръст с 12%, който не е зрелищен, но също като при Мас, това може да се промени следващото тримесечие с резултатите на Apple Watch Series 7 и третото поколение AirPods, които току-що бяха пуснати в продажба.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !