При добива на Ethereum устройството Antminer E9 е еквивалентно на 25 видеокарти GeForce RTX 3090

Offnews Последна промяна на 26 април 2021 в 09:26 5325 0

Lenovo-5-Pro-Mining

Китайската компания Bitmain анонсира новото специализирано ASIC устройство Antminer E9 за добив на криптовалута Ethereum. Този хардуерен криптоминьор изчислява до 3 гигахеша в секунда. Тази скорост е еквивалентна на 32 видеокарти GeForce RTX 3080 или на 25 флагмански графични карти GeForce RTX 3090.

Компанията обещава колкото се може по-бързо да представи това интересно устройство на пазара, но засега не съобщава датата на неговото излизане, както и цената. Поради глобалния недостиг на полупроводникови компоненти, напълно е възможно цената на Antminer E9 да бъде много висока, но все пак това устройство да се окаже много по-рентабилно в сравнение със закупуването на трийсетина графични карти GeForce RTX 3080, които да се използват за добив на криптовалута.

В сравнение с другите подобни решения, Antminer E9 е сред лидерите. Така например, ASIC криптоминьорът Linzhi Phoenix работи със скорост 2,6 гигахеша в секунда и струва 13 500 щ. долара. Логично е Antminer E9 да има същата или по-висока цена. Но Antminer E9 е много по-добър от конкуренция по това, че консумира осезателно по-малко електрическа енергия.

Устройство на китайската компания Bitmain консумира 2556 W и има коефициент на ефективност 0,85 джаула на мегахеш. Конкурентният Linzhi Phoenix изисква мощност от 3000 W при по-нисък хешрейт. От друга страна, използването на 32 видеокарти GeForce RTX 3080 изискват електрическа мощност от над 7000 W.

https://youtu.be/nNFa-HKTV4Y

Трудно е да се прецени, дали Bitmain Antminer E9 ще намали дефицита за графични карти на пазара.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !