Предполага се, че Pixel Notepad ще е доста по-евтин от Galaxy Z Fold 3

Offnews Последна промяна на 25 януари 2022 в 07:06 441 0

PixelNotepad

Наскара беше съобщено, че Pixel Notepad, първият сгъваем смартфон на Google, ще бъде по-евтин от Galaxy Z Fold 3, а сега изтече и конкретна цена. Според два източника на 9to5Google, компанията обмисля цена от около 1400 долара за първия сгъваем Pixel.

Това би го направило с 400 долара по-евтин от Fold 3, който струва 1799.99 долара. Макар, че това може да звучи страхотно на пръв поглед, трябва да имаме предвид, че сгъваемите устройства изискват сложни части, които обикновено са по-скъпи и обясняват високите им цени.

Предполага се, че Samsung е успяла да намали цената поради нещо, наречено “икономии от мащаб”, при което производствените разходи намаляват с увеличаването на обема на производството. Това прави малко трудно да разберем как Google ще свали цената на своя Pixel Notepad до 1400 долара, имайки предвид, че OPPO Find N струва 1200 долара.

Очаква се Pixel Notepad да има квадратно съотношение на страните като OPPO Find N, което може да направи писането на външния екран по-удобно. Устройството се очаква да пристигне по-късно тази година.

Предполага се, че то ще бъде захранвано от чипа Tensor на компанията, същият, който захранва Pixel 6 и 6 Pro. Въпреки това е малко вероятно Pixel Notepad да получи 50 мегапикселовата задна камера на серията Pixel 6.

Вместо това той ще използва 12.2 мегапикселовия сензор IMX363 на Pixel 5, придружен от 12 мегапикселов ултраширок. Очаква се телефонът да има и две 8 мегапикселови предни камери, по една за основния и външния екран.

Гореспоменатият 50 мегапикселов сензор е по-голям физически и това би направило Pixel Notepad по-дебел. Освен това дори най-добрите сгъваеми модели на Samsung нямат флагманска настройка на камерата, така че тези спецификации е малко вероятно да попречат на Pixel Notepad да бъде търсен от бъдещите купувачи.

По-рано беше съобщено, че Pixel Notepad първоначалално ще е наличен само в САЩ, но новята информация сочи, че устройството ще бъде пуснато на международните пазари до края на 2022 година. Няма конкретна дата, но ако трябва да спекулираме, бихме предположили, че това ще се случи през третото тримесечие. Преди това вероятно ще видим Pixel 6a, за който наскоро се появи информация, че ще дебютира през май.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !