Потребителите на iPhone, iPad и Mac вече могат да споделят абонаменти за приложения със семействата си

Offnews Последна промяна на 07 декември 2020 в 07:02 4402 0

Share-Subscription-in-app-iOS-14

Потребителите, които използват iPhone, iPad или Mac, ще могат да споделят абонаменти за приложения с членове на семейството си, за да спестят средства. Възможността за споделяне на абонаменти в App Store изглежда се разпространява, което означава, че на потребителите в едно семейство, вече няма да се налага да плащат по няколко пъти за едно и също приложение.

Всъщност Apple обяви тази опция още по време на WWDC 2020 през лятото и тя ще е на лице само за устройства с iOS 14.2, iPadOS 14.2 и macOS Big Sur. Функцията вече е налична за много потребители, но ако не е достигнала до вас, не се притеснявайте – тя ще бъде въведена в следващите седмици.

За да проверите и споделите абонаменти, трябва да отворите App Store, да докоснете снимката на вашия профил в горния десен ъгъл на екрана и след това да изберете опцията Subscriptions. Тук ще видите нъзможност за “Share New Subscriptions”, която може да се включва и изключва. Когато я включите, автоматично ще споделяте всички нови абонаменти за приложения със семейството си. Функцията обаче все още не позволява споделяне на вече съществуващи абонаменти.

Ако искате да споделите абонаменти за услуги като Apple Music и Apple TV+, можете да го направите с опцията Family Sharing в настройките на iCloud акаунта си.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !