Появиха се спецификациите на Pixel 6 и 6 Pro

Offnews Последна промяна на 12 юли 2021 в 06:15 4590 0

pixel-6-pixel-6-pro-1280x720

Още през май дизайнът на серията Google Pixel 6 беше напълно разкрит и показа нещо ново и уникално. Сега вече имаме и спецификациите на Pixel 6 и 6 Pro, както и някои изненадващи подробности.

Информацията идва от Джон Просър, който е и човекът стоящ зад изтичането за дизайна на устройствата преди.

Pixel 6 с кодово име Oriel, ще има 6.4 инчов AMOLED дисплей. Настройката на задната камера ще включва 50 мегапикселов основен сензор и 12 мегапикселов ултраширок. Селфи камерата ще бъде разположена в перфорация и ще е с 8 мегапикселов сензор.

Устройството ще е с 8 GB оперативна памет и 128/256 GB опции за съхранение и ще работи с Android 12. Посочва се още, че батерията му ще е с капацитет 4614 mAh.

Към момента процесорът не е известен, но Просър потвърждава, че и двете устройства ще се захранват от собствения чипсет на Google. Те ще поддържат WiFi 6E и 5G и ще са сертифицирани по AER (Android Enterprise Recomended).

Що се отнася до Pixel 6 Pro, той ще е с подобни спецификации. Ще има 6.71 инчов OLED дисплей, същия чипсет на Google и 12 GB оперативна памет. Опциите за съхранение ще са с една повече - 128/256/512 GB.

Настройката на камерата ще включва 50 мегапикселов основен, 48 мегапикселов телефото и 12 мегапикселов ултраширок сензор. Устройството ще работи с Android 12 и ще има 5000 mAh батерия.

Просър допълва още, че Google се ангажира с поне 5 години софтуерни ъпдейти за двете устройства, което би я направило първата компания с толкова дълга поддръжка. Не ясно обаче какво точно се има предвид под “софтуерни актуализации” и дали те включват ъпдейти на операционната система, или компанията ще се придържа към 3-годишните актуализации и ще добави още две години секюрити ъпдейти.

Очаква се Pixel 6 и 6 Pro да бъдат пуснати през октомври и тогава ще разберем дали всички тези изтичания са истина, или Google ще успее да ни изненада с нещо, което не знаем.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !