Появиха се слайдове, показващи кога ще излязат новите процесори на Intel

Offnews Последна промяна на 16 април 2021 в 17:28 5767 0

Intel-Alder-Lake-Workstation

Процесорите на Intel от 11 поколение - фамилията Rocket Lake-S се оказаха пълно разочарование. Ръстът на производителността от новата архитектура Cypress Cove в реалните алгоритми е само няколко процента, поддръжката на PCIe 4.0 ширината е почти безполезна, а новата интегрирана графика, въпреки че е с 50% по-бърза от предишната, все още е твърде далеч дори и от базовите видеокарти. Още по-печален е фактът, че тези процесори на Intel счупиха всички антирекорди по отделяне на топлина, като дори и 6-ядрените решения в много случаи двойно превишават указания от Intel TDP.

Ето защо не е за учудване, че огромен брой потребители решиха да пропуснат това поколение процесори и да изчакат новите решения на Intel. Добрата новина е, че явно няма да се чака много. В интернет се появиха слайдове, показващи пътната карта на процесорния гигант, според които производството на процесорите Alder Lake-S (12-тото поколение) ще започне още през месец септември тази година.

Според тези изображения това ще стане на 35-тата седмица на годината или от 30 август до 5 септември. Да уточним, че това са така наречените "домашни Xeon-и" - процесори за работни станции, които  изискват специални чипсети, като в този случай това е W680.

Друг слайд показва, че за работата на тези процесори е необходим новия сокет LGA1700, за което е ще трябва да се използва ново закрепване на охлажданията, нова дънна платка и т.н.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !