Появиха се първите рендери на Pixel 6a

Offnews Последна промяна на 22 ноември 2021 в 06:52 231 0

google-pixel-6a-render-feat

Месеци преди старта на серията Pixel 6 вече знаехме, че новите флагмани на Google ще са скъпи. В крайна сметка останахме приятно изненадани от цените 599 и 899 долара съответно за Pixel 6 и Pixel 6 Pro, които са доста конкурентни на останалите водещи модели на пазара. Това прави потенциалния бюджетен модел от серията сериозен претендент.

Въпреки, че все още не знаем много за цената или спецификациите на Pixel 6a, вече имаме първите рендери, които ни дават възможност да хвърлим поглед на телефона отвън. Те идват с любезното съдействие на OnLeaks и 91mobiles:

Външно Pixel 6a много прилича на Pixel 6 с изпъкналата си камера под формата на лента на гърба на телефона. Всъщност това е важно, защото предполага, че устройството ще наследи същия 50 мегапикселов Samsung ISOCELL GN1 сензор и това е голямо надграждане на камерата, спрямо 12.2 мегапиксела използвани в последните три поколения бюджетни модели.

Телефоните от входно ниво на Google винаги са предлагали страхотна фотография с ограничен бюджет. И, ако Pixel 6a разполага със същия сензор като 6, това ще е истинско удоволствие за потребителите, които не търсят скъп телефон.

Не всичко обаче е добра новина. Изглежда Pixel 6a може да е първият модел на Google, който ще изгуби 3.5 мм жак за слушалки – удобна за потребителите опция, поддържана от моделите “а” до момента. Трябва да отбележим и, че няма монтиран отзад четец на пръстови отпечатъци, което предполага, че той може да е вграден под екрана.

Според 91mobiles, Pixel 6a разполага с 6.2 инчов екран, малко по-малък от този на останалите два модела от серията, но със същата OLED технология. Няма данни за честотата на опресняване, но можем да предположим, че тя ще е 60Hz.

Не е ясно и какви ще са вътрешните компоненти на бюджетното устройство. Докато предните телефони Pixel включваха чип Snapdragon от среден клас, последните два се захранват от собствения чипсет Tensor на компанията. Това означава, че може би Google ще ни покаже на какво е способен нейният чип с по-ниски спецификации.

Вероятно Pixel 6a няма да стартира скоро. Последните две устройства от този тип дебютираха през август, а глобалният недостиг на чипове може да отложи датата дори и още по-късно през 2022 година.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !