Poco M4 добавя 5G свързаност в ниския клас

Павлин Луканов Последна промяна на 15 август 2022 в 16:03 1880 0

Poco M4 5G

Снимка Poco

Poco M4 5G

Poco е един от брандовете на Xiaomi, който обаче се радва на по-значителна независимост от компанията. През годините линията ни е добре позната с устройства, предлагащи доста добро съотношение цени-параметри, включително и с модели в по-висок клас, подходящи дори за гейминг. И предвид горните възможности, китайската компания го позиционира основно за младежката аудитория.

Сега сме свидетели на международния дебют на най-новото попълнение от бранда, което ще се продава в рамките на бюджетния ценови клас. Става дума за Poco M4 5G, който както и подсказва името му, предлага свързаност с мобилни мрежи от пето поколение. Приблизителната му цена ще е около 300 лева, ако обявената в индийски рупии бъде възприета за глобална такава.

Обновена (15.08 в 18:08): От китайската компания допълниха, че Poco M4 5G ще дойде на европейския пазар. Той ще се предлага в три цвята: Power Black, Cool Blue и POCO Yellow и ще бъде наличен в следните варианти: 4GB + 64GB и 6GB + 128GB съответно на цени от 219 евро и 249 евро. На българския пазар моделът ще бъде наличен в началото на месец септември.

Дизайн и възможности

Poco M4 5G е с пластмасов корпус и ще се предлага в син, жълт и черен цвят. По отношение на дизайна изпъква голямата секция с основна камера, която е в черен цвят и с полирана повърхност. Иначе страничната рамка е плоска, а в екрана има капковиден прорез за селфи камерата.

Моделът залага на LCD екран с диагонал 6.58 инча, резолюция Full HD+, както и на повишена честота на опресняване от 90Hz, комбинирана със защитно покритие Gorilla Glass. Използван е чипсет Dimensity 700, който е допълнен с 4/6GB LPDDR4X RAM и 64/128GB UFS 2.2 памет за съхранение. Налична е и технология за разширяване на системната памет чрез добавяне на още 2GB от паметта за файлове.

Батерията е с капацитет 5000 mAh и поддържа бързо зареждане с мощност 18W, като в комплект идва 22.5W адаптер. Така за един час се постига заряд до 60%. Иначе с един заряд може да се разчита на 32 часа разговори или 22 часа видео плейбек.

Основната камера е двойна и се състои от 13MP главен сензор и 2MP за портретен режим. Слефи камерата е 5MP. Сред останалите параметри са още Bluetooth 5.1, поставен отстрани на корпуса четец на отпечатъци, NFC, 3.5 мм жак за слушалки, Wi-Fi 5 и Android 12 с MIUI 13 for Poco.Моделът поддържа 5G и разполага със слот за две SIM карти.

Poco M4 5G е потвърден за пазара в Европа. При цени под 250 евро това се очертава като един от най-евтините 5G смартфони от популярните брандове, които ще се продават на Стария континент.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !