PlayStation 5 VR Headset ще има HDR OLED дисплей и ще поддържа ААА игри

Offnews Последна промяна на 06 август 2021 в 06:00 209 0

Sony-PS5-VR-controllers-1-1

PlayStation 5 беше пуснат през ноември миналата година и компанията е продала над 10 милиона конзоли до сега. PS5 е най-бързо продаванат комнзола на Sony, но едва сега чуваме повече подробности за следващото поколение VR Headset и неговите функции.

Sony показа контролерите от следващо поколение за PS5 VR по-рано тази година. Някои слухове и доклади твърдят, че VR слушалките ще имат проследяване на очите, тактилна обратна връзка и вграден дисплей с много висока резолюция 4К.

Има съобщения за частна конференция, която Sony е провела наскоро, за да представи VR на разработчиците и да говори за спецификациите, за да ги подготви.PSVR Without Parole публикува видео, разкриващо част от детайлите и спецификациите, споделени на тази конференция.

Говори се, че второто поколение PS5 VR слушалки ще имат разделителна способност на дисплея 2000 х 2040 пиксела на око, 4000 х 2040 пиксела, когато се комбинират. Дисплеят ще е OLED и ще поддържа HDR съдържание. FoV ще е 110 градуса, а кодовото име на устройството е NGVR, което означава “Следващо поколение VR”, като към момента окончателното име не е определено. Освен това се говори и, че слушалките ще поддържат проследяване на очите.

Съобщава се, че контролерът от следващо поколение ще има капацитивен сензор за пръсти, за да се определи точното положение, в което се държи. Не е изненадващо, но има слухове, че Sony работи върху това да накара някои ААА заглавия да работят със слушалките. Това със сигурност ще е уникална точка за продажба с няколко популярни игри и заглавия.

Очаква се PS5 VR да стартират някъде през следващата година, въпреки че няма информация кога точно трябва да ги очакваме. Някои слухове сочат втората половина на 2022 година, но датата може да се промени по всяко време.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !