Pixel 6 и Pixel 6 Pro получават първата си актуализация

Offnews Последна промяна на 02 ноември 2021 в 07:09 531 0

google-pixel-6-green

Pixel 6 и Pixel 6 Pro бяха пуснати миналия четвъртък, а сега получават първата си актуализация. Както обикновено през първия понеделник в месеца Google пусна най-новата си актуализация за сигурност на Android. Като част от нея идват и някои корекции на грешки и промени за съвместимите модели Pixel.

Всъщност през последните няколко месеца компанията не включва функционални ъпдейти в месечната си актуализация за сигурност, но сега това се промени. Тъй като Pixel 3 и Pixel 3 XL вече не се поддържат, ъпдейтът е за останалите модели от Pixel 3a до най-новите Pixel 6 и Pixel 6 Pro. Всички те ще получат корекция, която спира определени елементи от потребителския интерфейс да не се появяват при определени условия.

С ъпдейта десет модела Pixel ще получат подобрение в анимацията на прехода в Overview при определени условия. Проблемите, засегнали звуците на известията също ще бъдат отстранени с актуализацията, а някои приложения от трети страни ще получат повече стабилност.

Грешката, довела до появата на неправилна икона след инсталиране на определени приложения, също е премахната. Проблемът, при който виртуалната клавиатура се появяваше над някои приложения, вече липсва след актуализацията.

Ъпдейтът подобрява и звука на Pixel 6 и Pixel 6 Pro, както и поведението на двата нови смартфона при безжично зареждане. Освен това щастливите им собственици ще видят и подобрения в начина, по който автоматичната яркост реагира след инсталиране на ноемврийската актуализация. Подобрено е и възпроизвеждането на картината, както и стабилността на връзката.

Докато Pixel 3 и Pixel 3 XL няма да получат тази актуализация, след като вече не се поддържат, Google ще предложи на собствениците на тези два модела един единствен ъпдейт през първото тримесечие на следващата година. Нещо подобно се случи и с Pixel 2 и Pixel 2 XL, когато второто поколение смартфони Pixel достигнаха момента на спиране на поддръжка.

В актуализацията за защита са включени и пет общи уязвимости и експозиции за линията Pixel. Три от тях засягат чипа за сигурност Titan-M, а другите две се занимават с камерата и GPU драйвера. Тежестта на проблемите варира от критична до висока и умерена.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !