Пийт Лау потвърди, че OnePlus 10 ще се захранва от Snapdragon 8 Gen 1

Offnews Последна промяна на 03 декември 2021 в 07:09 287 0

As-expected-the-OnePlus-10-will-be-powered-by-Qualcomms-1280x720

Qualcomm представи следващото си поколение първокласен чипсет Snapdragon 8 Gen 1 на 30 ноември и много компании обявиха, че следващият им флагман ще се захранва от новата платформа. Xiaomi, Realme, OPPO и Motorola потвърдиха, че ще са сред първите компании, които ще вложат новия чипсет в своите устройства от висок клас.

Сега и главният изпълнителен директор на OnePlus, Пийт Лау, също потвърди, че компанията ще оборудва своето устройство от следващо поколение с най-новия Snapdragon SoC. Той написа в китайската социална мрежа Weibo, че следващото флагманско устройство OnePlus ще се захранва от Snapdragon 8 Gen 1.

Новият SoC е изграден върху 4 nm процес, който носи усъвършенствана и подобрена 5G производителност, по-бърза AI обработка, по-добри възможности за игри, по-бърз WiFi и др.

“Новите продукти от следващо поколение на OnePlus ще са първите, оборудвани с мобилната платформа Snapdragon 8! OnePlus винаги е настоявала да е начело и е спечелила одобрението на всички в това отоншение.

Нашите ресурси за разработка на софтуер и хардуер са фокусирани върху оптимизирането на водещия процесор Snapdragon, което ни позволява да увеличим максимално производителността на водещия процесор.

С подкрепата на новото поколение мобилна платформа Snapdragon 8, продуктите от следващо поколение, които предстои да се срещнат с вас, ще ви предоставят най-добро изживяване”, написа Лау в Weibo.

Всъщност не е изненада да видим, че OnePlus оборудва новото си флагманско устройство от висок клас с най-новия чипсет Snapdragon, тъй като компанията се фокусира върху най-новите и най-висок клас компоненти в мобилните устройства откакто стартира. През последните години компанията се насочи към създаване на по-премиум и по-скъпи устройства.

Предстоящите OnePlus 10 и OnePlus 10 Pro вероятно ще се предлагат с подобрени компоненти като Snapdragon 8 Gen 1 и по-добри задни камери. Очаква се серията да бъде обявена някъде през първота половина на следващата година.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !