pCloud обявиха приложенията, които използват най-много памет и заряд на батериите в смартфоните

Offnews Последна промяна на 25 май 2021 в 16:26 5205 0

pCloud

Аналитичната компания pCloud направи изследване активността на мобилните приложения и обяви 20-те от тях, които най-много изразходват заряда на акумулаторната батерия и мястото във флаш диска.

Двете най лакоми на заряд на батерията приложения едва ли са инсталирани при някой от нас. Това е приложението от производителя на преносими устройства Fitbit и приложението на американския мобилен оператор My Verizon. Тяхната висока консумация на електрическа енергия не е за учудване, понеже за тяхната работа са необходими камерата, местоположението, микрофоните и Wi-Fi връзка. Но на трето и четвърто място са Uber и Skype.

Отделно е направен своеобразен рейтинг на консумацията на електрическа енергия, докато приложенията работят във фонов режим. В тази топ-20 класация са включени шест социални мрежи едновременно - на пето място Facebook, на осмо - Instagram, на 11-то - Snapchat, на 12-то - WhatsApp, на 14-то - YouTube и на 20-то - LinkedIn. В този рейтинг са включени и редица предложения за запознанства, включително Tinder, Bumble и Grindt, които имат активна дейност във фонов режим.

В рейтинга на приложенията, заемащи най-много място на флаш диска е лидер програмата на американската авиокомпания United Airlines, което изисква 437,80 MB дисково пространство. На второ и трето място са Lyft и Uber, за нормалната работа на които са необходими съответно 325,1 MB и 299,6 MB.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !