Патент на OnePlus разкрива кръгъл часовник в две версии

Offnews Последна промяна на 17 февруари 2021 в 06:10 6123 0

OnePlus може да пусне предстоящия си смарт часовник в две версии – спортна със силиконова лента и елегантна, с кожена каишка.

От както Пийт Лау официално потвърди, че компанията работи върху интелигентен часовник, който трябва да се появи в началото на тази година, около него има много спекулации. Сега нов патент на OnePlus може би ни дава повече информация за носимото устройство.

Документъти са подадени пред Германската служба за патенти и търговски марки (DPMA) и съдържат схеми на часовника. Циферблатът му е кръгъл с изпъкнал пръстен по периферията. Не е ясно обаче, дали този пръстен ще работи като въртящ се панел или като капацитивен, подобно на Galaxy Watch 3.

Виждаме и два дизайна на каишките, единият подобен на силиконовите ленти на Apple Watch, а другият – по-традиционен, който може да се окаже за по-скъпата версия на часовника с кожена каишка. Всичко това може би означава, че OnePlus се готви да пусне носимото устройство в два варианта, насочени към различна аудитория.

От вътрешната страна виждаме множество сензори за измерване на сърдечната честота и други жизнени показатели.

Няма обаче конкретна информация, относно софтуерната част. OnePlus първоначално отложи своя проект, защото смяташе, че базираната на Android WearOS на Google не е на достатъчно високо ниво към момента. Би било интересно да видим дали OnePlus Watch ще дебютира с модифицирана версия на WearOS, или ще работи с персонализиран софтуер като часовниците на Xiaomi.

Разбира се трябва да имаме предвид и факта, че това все пак е само патент, което означава, че OnePlus може да промени плановете си и интелигентният й часовник да изглежда съвсем различно на финала. За съжаление подробности като вътрешния хардуер и фитнес възможностите на устройството все още са загадка, както и конкретната дата и цена на бъдещия OnePlus Watch.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !