Първият смарт часовник на Facebook ще има подвижна камера

Offnews Последна промяна на 10 юни 2021 в 06:33 4790 0

Facebook-Smartwatch-Leaks

Говори се, че Facebook работи върху смарт часовник, който ще дебютира през лятото на 2022 година. Според слуховете устройството ще разполага с две камери, които ще могат да се отделят от рамката от неръждаема стомана за заснемане на снимки и клипове.

Заснетото ще може да се споделя в платформите на компанията, а що се отнася до камерите – предната ще служи и за видео разговори, докато задната 1080р ще е с автофокус. Към часовника ще има и аксесоари от трети страни, като един от тях ще служи за прикачването му към дрон.

Очаква се часовникът на Facebook да пристигне следващото лято, като цената му все още не е известна, но според предположенията ще е около 400 долара.

Освен двете камери, смарт часовникът ще има монитор за сърдечен ритъм, което обаче може да се окаже проблем, като се има предвид обработката на потребителски данни от компанията през годините. Посочва се още, че той ще предлага LTE свързаност и няма да е задължително да се свързва с телефона, което до известна степен ще намали зависимостта на Facebook от iPhone и Android устройства.

Въпреки всичко часовникът най-вероятно ще използва персонализирана версия на Android и ще има придружаващо приложение за телефон. Според докладите по-късните му версии, които вече са в процес на разработка, ще предложат начин за взаимодействие с друг продукт, споменат от Facebook публично – очила с добавена реалност.

Компанията вече е вложила около 1 милиард долара в разработката на своя смарт часовник и изглежда има известни шансове той да се превърне в реалност. Facebook има смесен успех през годините, що се отнася до хардуера. Въпреки, че Oculus се представя добре, интелигентните дисплеи Portal не се радват на успех. Краткото присъствие на гиганта на пазара на смартфони в сътрудничество с НТС пък беше провал. От HTC First са продадени едва около 15 000 броя.

Вицепрезидентът на Facebook за разширена и виртуална реалност Андрю Босуърт не потвърди плановете за пускане на часовник, но и не отрече подробностите в Twitter:

“Казахме, че искаме AR очилата да са наистина полезни – инвестираме в технологии, които ще направят това взаимодействие по-естествено и интуитивно”, написа Босуърт. “Това включва изследвания като EMG, хаптици, адаптивни интерфейси, които биха могли да се обединят в базиран на китката форм-фактор”.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !