Първият сгъваем телефон на Google се очаква до края на годината

Offnews Последна промяна на 09 юни 2021 в 07:14 4825 0

Google-Pixel-Fold

Различни източници твърдят, че Google работи върху първия си сгъваем модел Pixel. Всъщност и кодът на Android 12 разкри мистериозeн телефон Pixel, който преди това беше свързван с тези слухове, но това не е достатъчно за потвърждението им. Компанията би могла да произведе произволен брой прототипи на Pixel, които естествено трябва да поддържат най-новите актуализации на операционната система.

Нов доклад от Корея сочи, че Google е един от производителите, които се стремят да пуснат сгъваем телефон до края на годината. Samsung Display ще произвежда OLED панелите, които компанията ще използва за Pixel Fold.

The Elec съобщава, че Samsung ще започне масовото производство на сгъваеми OLED екрани за трима отделни клиенти през октомври. Освен Google, сред тях са китайските производитеи Vivo и Xiaomi, които също ще използват панелите в сгъваеми устройства тази година. В доклада се посочва, че трите компании планират да представят сгъваеми телефони през четвъртото тримесечие на годината.

Pixel Fold, както се нарича предстоящия модел на Google, ще разполага със 7.6 инчов дисплей, който ще се сгъва навътре, точно като при Galaxy Fold. Освен това The Elec посочва, че моделът на Vivo ще има 8 иночов екран със съотношение 3.4 към 3 и външен 6.5 инчов дисплей. Сгъваемият панел ще се доставя от Samsung, а външният от BOE.

Samsung ще произвежда и сгъваемият екран на телефона на Xiaomi, а CSOT разработва външния му дисплей. Xiaomi вече пусна Mi Mix Fold преди няколко месеца, който е значително по-евтин от конкурентните модели на Samsung и Huawei. OPPO също работи със Samsung за сгъваем панел, подобен на този на Galaxy Z Flip, който обаче ще излезе през следващата година.

Докладът на The Elec не предоставя допълнителна информация за датата на пускане или спецификациите на Pixel Fold, но корейските медии заявиха миналата седмица, че Samsung е решила да предоставя на трети страни технологията си Ultra Thin Glass. Според ETNews Pixel Fold ще използва именно OLED панел с UTG покритие.

Очаква се Google да представи Pixel 6 по време на Made by Google в началото на октомври, което значи, че тогава може да видим и Pixel Fold.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !