Първият iPhone, модифициран с USB-C порт, достигна цена от 100 100 долара в eBay

Offnews Последна промяна на 05 ноември 2021 в 07:07 611 0

1636087242_First-iPhone-modified-with-USB-C-port-has-100100-bid-on-eBay

Инженерът Кен Пилонел модифицира своя iPhone X, заменяйки неговия Lightning порт с USB-C. Това се случи преди месец, в момент, когато въпросът за въвеждане на единен стандарт за зареждане е на дневен ред в Европа и съвсем скоро ЕС може да принуди Apple да премине към USB-C.

Сега първият мидифициран с USB-C порт iPhone се предлага на търг в eBay, а цената му достига главоломни стойности. Към момента той струва 100 100 долара, а Пилонел посочва, че след като го закупите, той си остава ваш и няма опция за връщане.

Инженерът заяви пред Business Insider, че е изненадан от реакцията и вярва, че причината за нея е, че в последно време не е имало устройство на Apple с колекционерска стойност, предлагано на търг. Според Пилонел именно това е причината хората да проявяват такъв интерес към модифицирания телефон и да го разглеждат като бъдеща инвестиция.

Всъщност на победителя в търга ще бъде забранено да използва устройството, тъй като то се счита за доказателство за концепция. Наддаването приключва следващия четвъртък, а досега 1206 души са разгледали обявата, като направените оферти са 173. Стъпката за наддаване вече е 100 долара.

Според Пилонел iPhone е едно от най-използваните електронни устройства в света, което още не е преминало към USB-C и много хора са разочаровани от това. Като инженер той е видял в този проект добра възможност да бъде първият, модифицирал iPhone с USB-C.

Ако новите правила бъдат одобрени от Европейския парламент, производителите ще имат 24 месеца, за да се съобразят с тях. Тъй като повечето устройства в Европа използват USB-C, поради големия пазарен дял на Android, ЕС вижда възможност да принуди производителите да преминат към този стандарт. Това се отнася не само за смартфоните, но и за таблети, камери, преносими високоговорители, конзоли за игра и слушалки.

https://www.youtube.com/watch?v=FVEQJNRmfDQ&feature=emb_imp_woyt

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !