Първият часовник на OnePlus обещава двуседмичен живот на батерията и бързо зареждане

Offnews Последна промяна на 24 март 2021 в 05:48 5652 0

OnePlus Watch

След месеци слухове и догадки, OnePlus представи своя първи часовник, наречен Watch. Той струва 159 щ. долара, работи със собствена операционна система и ще предлага 110 режима на тренировки.

Най-интересната му характеристика обаче, може би е скоростта на зареждане. OnePlus е приложила собствената си технология Warp Charge и обещава тя да му осигури енергия за цял ден само с 5-минутно зареждане. При нормално използване, часовникът ще може да изкара до две седмици с един заряд, а при повече натоварване – до 8 дни. Благодарение на скоростта на зареждане от 5 W, зареждането ще става за 20 минути.

Операционната система все още е загадка, но в допълнение към тренировъчните режими, часовникът предлага над 50 персонализируеми циферблата и ще прави основните неща – да приема повиквания например. Освен това ще наблюдава кислорода в кръвта ви, ще ви води за дихателни упражнения, ще ви предупреди за необичаен пулс и автоматично ще разпознае, ако започнете да тренирате.

Watch ще се синхронизира с новото приложение OnePlus Health, което ще е достъпно за Android до края на март. Освен това компанията обещава да се синхронизира и с Google Fit и други подобни услуги. Поддръжка за iOS се очаква в бъдеще.

Самият часовник е кръгъл с леко извит 1.39-инчов AMOLED дисплей в 46 мм. корпус от неръждаема стомана. Стъклото е специално обработено и сапфирено с рейтинг Mosh 9 за подобрена яркост и устойчивост на надраскване. Има и сертификат IP68 за водо и прахо устойчвост, както и 5ATM за водно налягане.

В различните региони ще се предлагат различни разцветки и лимитирани версии, а на сайта на компанията ще е достъпен за поръчка от 14 април.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !