Първият български биологичен пречиствател за въздух VODORASLO използва микроводорасли, за да подобри качеството на въздуха (Ревю)

Александър Александров Последна промяна на 21 февруари 2024 в 22:57 821 0

VODORASLO
VODORASLO

В днешно време, когато устойчивостта и опазването на околната среда стават все по-важни, е от съществено значение да намираме иновативни решения, които да ни помогнат да живеем в хармония с природата. Едно такова решение е българският биологичен пречиствател за въздух VODORASLO.

Той е първият по рода си у нас, който използва микроводорасли и фотосинтеза, за да подобри качеството на въздуха в помещенията. Със своя специфичен начин на работа, устройството може лесно да абсорбира вредни газове като CO2, NOX, SO2 и твърди частици. Освен това, пречиствателят филтрира ефективно 99.5% от финия и ултрафиния прах, цветен прашец и други алергени. В редакцията получихме възможност да тестваме устройството и в следващите редове ще споделим впечатления от работата си с него.

Тих и компактен

Първото, което ни впечатли в биологичния пречиствател VODORASLO е безшумният му начин на работа. Със своите 22DB той е по-тих от повечето конвенционални решения. Размерите му също са впечатляващи – 20 x 20 x 60 см., което го прави стабилен, стилен и удобен за носене.

Енергийна ефективност

Пречиствателят за въздух VODORASLO е проектиран да бъде енергийно ефективен, използвайки до три пъти по-малко енергия в сравнение с конвенционалните устройства. Както се уверихме от първа ръка, той не само спестява енергия, а и поддържа въздуха в помещението свеж и чист. Това го прави идеален избор за домакинства и бизнеси, които искат да подобрят качеството на въздуха, докато същевременно намаляват енергийната си консумация.

Непрекъсната работа

Пречиствателят за въздух VODORASLO е проектиран да работи непрекъснато – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Той използва процеса на фотосинтеза, стимулиран от изкуствено осветление, за да подобри качеството на въздуха в помещението. Това означава, че устройството активно премахва от въздуха замърсители, докато същевременно произвежда кислород. Собствениците му могат да бъдат сигурни, че независимо от часа или деня, техният пречиствател за въздух ще работи непрекъснато, за да осигури чист и свеж въздух.

Абсорбира вредни газове

Водораслите, които са интегрирани в биологичния пречиствател, активно улавят и абсорбират въглероден диоксид (CO2), серен диоксид (SO2) и азотни окиси (NOx). Тези газове се използват от тях за фотосинтеза и размножаване, което води до увеличаване броя на водораслите и по-чист въздух.

С други думи, устройството не само подобрява качеството на въздуха, като премахва вредните частици и газове, а и активно намалява вредните емисии, абсорбирайки и преобразувайки тези газове в биомаса. Това означава, че VODORASLO не само подобрява вътрешната атмосфера, а също така допринася за намаляване на общите емисии на парникови газове.

Производство на кислород

Един от най-впечатляващите аспекти на този пречиствател на въздуха е способността му да трансформира вредните газове в кислород. По този начин устройството не само подобрява качеството на въздуха, а също така помага за подобряване на цялостното ни здраве.

Водораслите в пречиствателя фотосинтезират до 40 пъти по-бързо от земните растения и са от вид, който генерира повече от 50% от кислорода на Земята. Това означава, че устройството не само подобрява качеството на въздуха, а също така увеличава нивата на кислород.

Лесна поддръжка

Едно от ключовите предимства на пречиствателя за въздух VODORASLO е, че той е проектиран да бъде лесен за поддръжка. На всеки 15 дни собствениците трябва да поливат водораслите с вода, в която се добавят хранителни соли, подпомагащи растежа на водораслите.

След това, процесът на пречистване на въздуха продължава непрекъснато, докато не дойде време за следващото поливане. С други думи собствениците могат да се наслаждават на чист и свеж въздух, без да се налага да инвестират много време или усилия в поддръжката на устройството. Това го прави идеално за заети хора, които искат да подобрят качеството на въздуха в дома или офиса си, без да се налага да влагат много време в тази дейност.

Многократно използваем нанофилтър

VODORASLO разполага с многократно използваем нанофилтър, което означава, че не е необходимо да се сменят филтрите често. Тази практика не само намалява разходите за поддръжка и е по-щадяща за околната среда.

В заключение

VODORASLO е иновативен продукт, който предлага устойчиво решение за подобряване на качеството на въздуха в домовете и офисите ни. Той е проектиран да работи непрекъснато, използвайки процеса на фотосинтеза за премахване на вредните замърсители от въздуха и производство на кислород. Същевременно, водораслите в пречиствателя активно абсорбират въглероден диоксид и други вредни вещества, което допринася за намаляване на емисиите на парникови газове.

Поддръжката на устройството е лесна и удобна, което го прави идеално за заети хора. Така VODORASLO не само подобрява нашето здраве, като осигурява чист и свеж въздух, а и допринася активно за борбата срещу климатичните промени.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !