Първа информация за спецификациите на мобилните процесори на Intel от 12-то поколение

Offnews Последна промяна на 16 декември 2021 в 16:30 278 0

INTEL-ALDER-LAKE-P-BANNER-HEROjpg-1200x318

Един от новите продукти, които Intel ще представи по време на голямото изложение CES 2022, са процесорите Core от 12-то поколение за лаптопи. Подготовката за излизането на мобилните процесори Alder Lake набира скорост, както може да се види от базата данни на тестовия пакет Geekbench. Благодарение на многобройните записи в базата данни, той разкри почти цялата гама на мобилните процесори Core от 12-то поколение.

За разлика от десктоп решенията, мобилните чипове Alder Lake-P на Intel ще предлагат максимум шест високопроизводителни ядра Golden Cove и осем енергийно ефективни и икономични процесорни ядра Gracemont. С други думи, тази серия ще бъде оглавена от 14-ядрени / 20-нишкови процесори. Максималният размер на кеша L3 ще бъде намален от 30 MB на 24 MB, но интегрираната графика има три пъти повече изчислителни модули в сравнение с десктоп процесорите.

Таблицата по-горе обобщава всички известни към днешен ден спецификации за мобилните процесори Intel Core от 12-то поколение. Първоначално серията ще бъде представена от 28- и 45W модели, а след известно време към тях ще се присъединят и чипове за тънки и леки лаптопи. Те ще имат на разположение само две бързи и осем икономични ядра, което допълнително ще намали нивото на TDP. Повече подробности за новите продукти на Intel ще бъдат обявени на 4 януари.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !