Panasonic представи нов OLED телевизор

Offnews Последна промяна на 11 януари 2021 в 15:20 7098 0

F_Panasonic_JZ2000_TV_Game_Mode_Extreme_1200px

Днес Panasonic представи своя нов OLED телевизор – JZ2000, който се предлага с размери на екрана 65 и 55 инча.

Благодарение на специалната холивудска настройка и превъзходната точност на цветовете, OLED телевизорите на Panasonic винаги са били най-добрият избор за гледане на филми и висококачествени телевизионни сериали. Това, което Panasonic подобри при новия JZ2000, също така го направи и отличен избор за геймърите, поради много малката латентност и поддръжката на HDMI 2.1 с променлива честота на опресняване VRR (Variable Refresh Rate) и висока кадрова честота HFR (High Frame Rate).

Освен това, ако сте от хората, които не обичат да се занимават с настройки, сега JZ2000 ще ви отмени напълно. Той разполага с нов процесор, който използва изкуствен интелект, за да разпознае какъв вид съдържание гледате и автоматично оптимизира картината и звука, така че винаги да се наслаждавате на най-доброто изживяване, без да се налага да вдигате пръст.

Добавянето на насочени настрани говорители към уникалното решение на Panasonic с говорители, насочени нагоре, също така осигурява изключителен съраунд звук, който подобрява изживяването при гледане на филми, спорт или игри. Тъй като JZ2000 разполага и с персонализиран, специално разработен OLED панел на Panasonic, който осигурява значително по-добри пикови и средни нива на яркост, това е изключителна мощност в един телевизор.

Процесор HCX PRO AI и автоматичен режим

Телевизорът JZ2000 е оборудван с изцяло нов процесор, наречен „HCX Pro AI“, където AI означава изкуствен интелект (Artificial Intelligence).

Новият процесор „HCX Pro AI“ осигурява оптимално изживяване за зрителите, като точно разпознава какъв вид съдържание се гледа в момента: кино, спорт, музика, разговор и т.н., след което автоматично регулира както качеството на картината, така и качеството на звука.

Процесорът HCX Pro AI може да разпознае в реално време възпроизвежданото съдържание, като анализира картината всяка секунда. Модулът с изкуствен интелект на процесора сравнява видяното с огромна библиотека от различно съдържание, с което е обучен, за да може автоматично да оптимизира качеството на картината и звука спрямо съответния тип съдържание.

Ако установи, че гледате футбол например, той регулира качеството на картината, за да направи тревата по-жива, играчите по-реалистични, като същевременно автоматично регулира звука, за да се почувствате така, сякаш сте на стадиона. От друга страна, ако установи, че гледате филм, той подбира най-точните цветове и с помощта на ноу-хауто, което Panasonic натрупа при дългогодишното си сътрудничество с Холивуд, настройва качеството на картината, за да осигури по-кинематографично изживяване, каквото винаги очаквате на Panasonic.

Процесорът с изкуствен интелект е обучаван дълго време с използване на над милион различни части от съдържание, за да даде възможност на по-голяма част от нашите клиенти да се насладят на цялото си любимо съдържание с възможно най-оптималните настройки на картината и звука, без да се налага да мислят специално за това.

Подобрения в игровите изживявания

Благодарение на мощния процесор HCX Pro AI, Panasonic успя допълнително да намали латентността при игрите. Латентността (известна още като „входно забавяне“) е закъснението между натискането на бутон на игровия контролер, като джойстик например, и съответното действие, показвано на екрана. При JZ2000 латентността е намалена до една от най-ниските стойности в сферата на OLED телевизорите. Това намаляване на латентността се дължи не толкова на цялостното развитие на OLED технологиите, а по-скоро е резултат на значителни инженерни подобрения, направени от Panasonic.

Подобрената латентност е ключов компонент на „Game Mode Extreme“, с който ще бъде оборудван JZ2000. „Game Mode Extreme“ се състои от следните елементи:

• Малка латентност

• Поддръжка на HDMI 2.1 с променлива честота на опресняване VRR (Variable Refresh Rate) и висока кадрова честота HFR (High Frame Rate)

• Специален режим на картината за игри („Game Mode“)

• Поддръжка на HDMI Power Link, която ще подобри изживяването и лекотата на използване на телевизорите Panasonic с устройства, които не поддържат CEC, например стари телевизионни приемници или компютри.

„Game Mode Extreme“ ще осигури вълнуващо и гладко игрово изживяване с JZ2000, което го прави идеален както за професионални геймъри, така и за любители.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !