Още един производител на смартфони обещава 3 години обновления на Android

Offnews Последна промяна на 10 май 2021 в 10:43 5593 0

android-199225_1280

След като Samsung обеща три години обновление на Android за определени свои модели смартфони, и други производители предприемат подобна политика. Миналата седмица Oppo обяви, че серията Find X3 ще получи три години софтуерна поддръжка.

Сега и друга компания от групата на BBK. vivo анонсира, че флагманската серия X също ще има три години обновления на операционната система. Компанията ще предостави тази разширена поддръжка за избрани модели пуснати след юли 2021 г.

Това означава, че от нея няма да могат да се възползват анонсираните наскоро X60 и миналогодишната серия X50. Новата политика на компанията ще включва бъдещи флагмански смартфони в Европа, Индия и Австралия.

Това разбира се е стъпка в правилната посока, но за съжаление от нея се ще се облагодетелстват само флагмански устройства. Samsung от друга страна предлага подобна разширена поддръжка и за устройства от средния клас в серията Galaxy A.

Предстои да видим дали и други производители ще предприемат подобен ход. По-дългата софтуерна поддръжка дава и по-дълъг живот на устройствата. Това от своя страна може да накара потребителите да сменят телефоните си на по-дълги интервали.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !