OPPO ще произвежда собствени процесори от следващата година

Offnews Последна промяна на 06 април 2022 в 07:43 3216 0

OPPO-Reno-6-5G_FoneArena-4

OPPO работи по плановете си за намаляване на зависимостта от други производители на полупроводници. В съответствие с тях китайската компания ще произвежда собствени процесори за приложение от следващата година.

Ако се вярва на нов доклад от далечен Китай, OPPO работи по собствен процесор за приложения (AP), който се очаква да бъде пуснат през 2023 година. Масовото производство на чипа ще се извършва с помощта на 6nm процес на TSMC.

Заедно с това компанията работи и върху собствена система на чип (SoC), която ще интегрира процесора за приложения и модема. Очаква се този чип да бъде пуснат на пазара през 2024 година и да се произвежда по 4nm процес на TSMC.

Досега OPPO вече пусна свой собствен NPU чип, наречен Mariana MariSilicon X. Компанията заяви, че дизайнът, схемата и алгоритъмът са завършени от собствен екип, който включва дизайна, цифровата проверка и екип за бек-енд интеграция.

Предстоящият SoC на OPPO, който се очаква да дебютира след две години, може да си съперничи с тези на Qualcomm и MediaTek по отношение на производителността. Въпреки това се предполага, че компанията ще започне да го използва първоначално в евтините си бюджетни смартфони и след това постепенно да го вложи в повече устройства.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !