OPPO ще покаже смарт очила и прибираща се камера по време на INNO DAY 2021

Offnews Последна промяна на 09 декември 2021 в 07:30 302 0

Oppo-camera

OPPO обяви, че ще бъде домакин на събитие INNO DAY в Китай следващата седмица. Планирано е то да стартира на 14 декември и се очаква компанията да покаже много нови продукти и иновации.

OPPO заяви, че INNO DAY 2021 ще се проведе по хибриден начин, което означава, че събитието ще се проведе офлайн, но ще е достъпно и чрез стрийминг. Основателят и главен изпълнителен директор на OPPO Тони Чен, ще изнесе основната реч на събитието, където компанията ще представи нови технологии, включително новия NPU, смарт очила и прибираща се камера.

OPPO също така заяви, че ще разкрие и някои детайли около другите си “най-нови авангардни технологии” като прибираща се камера и дигитален човек. В допълнение към тях ще бъдат демонстрирани иновации, свързани с изображенията, AI, AR и 5G.

Компанията спомена и иновациите, въведени на INNO в миналото. Тя посочи концепции като OPPO X 2021 Rollable Concept Handset и OPPO AR Glasses 2021 и добави, че ще продължи традицията да представя най-новите си постижения, които раздвижват границите на технологичния напредък по-далеч от всякога.

 

В допълнение към Smart Glasses и NPU, OPPO ще покаже и прибираща се задна камера за телефони. Тя сподели тийзър в акаунта си в Twitter, от който става ясно, че това е първата по рода си камера, която излиза от модула и се прибира обратно. Тя е водоустойчива и ще се прибира, в случай, че телефонът открие, че е на път да падне.

За разлика от изскачащите селфи камери, които станаха популярни с OnePlus 7 Pro, задната прибираща се камера се движи напред-назад по оста Z. Може да се използва за оптично увеличение и други подобрения на изображенията, но OPPO все още не казва нищо за това.

Тийзърът показва, че обективът в първата демонстрация е 50 милиметров, който може да помогне на телефона да подобри своята телефото производителност. Освен това тя има и 1/1.58 инчов сензор, 50мм еквивалентно фокусно разстояние и f/2.4 бленда. Вероятно наличието й в смартфоните ще позволи оптично увеличение с използването на само един обектив.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !