OPPO се готви да пусне сгъваем смартфон тип “мида”

Offnews Последна промяна на 05 май 2022 в 06:28 622 0

OPPO Find N

OPPO вече представи своя сгъваем Find N със 7.1 инчов вътрешен дисплей, който се прегъва като книга и има почти незабележима гънка. Сега компанията явно се готви да пусне сгъваем смартфон тип “мида”, ако се вярва на последните слухове.

OPPO и Samsung са единствените производители, които използват ултра-тънко стъкло (UTG) за своите сгъваеми устройства. UTG е с дебелина едва 0.03 мм, което му позволява да се огъне повече от 200 000 пъти, без никакви проблеми.

Предполага се, че новият сгъваем модел на OPPO, който ще е тип “мида”, ще е по-малък от Galaxy Z Flip. Най-вероятно той ще прилича повече на Huawei P50 Pocket.

Въпреки, че нямаме данни за конкретните му спецификации, се предполага, че телефонът ще се захранва от все още непредставения чипсет Snapdrgon 8 Gen 1+. Това означава, че няма да бъде представен по-рано от края на лятото.

Интересното при новия модел на OPPO ще е най-вече неговата цена. Слуховете сочат, че той ще струва около 750 долара, което ще го направи едно от най-евтините сгъваеми устройства на пазара.

За разлика от OPPO Find N, който се превръща от телефон в таблет, “мидата” е по-скоро джобно устройство, което се разгъва в удобен телефон с голям екран. Ще бъде интересно да разберем какви иноватевни функции ще донесе следващия сгъваем модел на OPPO, така че с нетърпение очакваме следващите слухове за него.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !